Ειδήσεις που μας αφορούν

Προς νέα αναβολή η λοταρία για τις αποδείξεις

Προς νέα αναβολή η λοταρία για τις αποδείξεις… Συνεχείς είναι οι καθυστερήσεις στην λοταρία για τις αποδείξεις, που μέσω της παροχής χρηματικών επάθλων σε καταναλωτές…

σκοπεύει να ενδυναμώσει την φορολογική συνείδηση και να αυξήσει τις συναλλαγές μέσω «πλαστικού χρήματος».

Οι τελευταίες πληροφορίες ήθελαν το οικονομικό επιτελείο να προχωρά στην πρώτη κλήρωση εντός του Σεπτεμβρίου, ωστόσο φαίνεται ότι κι αυτό το ορόσημο θα χαθεί, με τον νέο στόχο να θέλει την πρώτη λοταρία να γίνεται τον Οκτώβριο.

Ως αιτία προβάλλονται τα προβλήματα στην λήψη στοιχείων από το Υπουργείο Οικονομικών για τις χρεώσεις με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες ή τις συναλλαγές μέσω του γκισέ των τραπεζών, που έκαναν οι φορολογούμενοι στην διάρκεια του Αυγούστου, καθώς βάσει αυτών θα διανέμονταν ηλεκτρονικοί λαχνοί στους φορολογούμενους και θα γινόταν η κλήρωση για 1000 τυχερούς που θα κέρδιζαν από 1000 ευρώ έκαστος. Όμως τα στοιχεία ακόμη δεν έχουν παραληφθεί από το ΥΠΟΙΚ κι έτσι η πρώτη λοταρία για τις αποδείξεις δεν αναμένεται τουλάχιστον πριν από τον Οκτώβριο.

Αναμένεται η υπογραφή απόφασης του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με την οποία θα ρυθμίζονται όλες οι λεπτομέρειες για την κλήρωση, όπως: η αναλογία ηλεκτρονικών λαχνών ανά συναλλαγή αναλόγως με το ύψος της (σημ: εξετάζεται να αντιστοιχούν περισσότεροι λαχνοί σε μικρού ύψους συναλλαγές ως κίνητρο για συνεχή χρήση ακόμη και για την πιο μικρή αγορά), το ακατάσχετο του ποσού που θα κερδίζουν οι τυχεροί καταναλωτές και η διάθεση του ποσού για την λοταρία που έχει δεσμευθεί στον Προϋπολογισμό από την αρχή του έτους, αλλά ακόμη δεν έχει διατεθεί.

Καθώς το συνολικό ποσό που έχει δεσμευθεί είναι 12 εκ. ευρώ, με στόχο να διανέμεται 1 εκ. ευρώ κάθε μήνα, αλλά τουλάχιστον για το πρώτο οκτάμηνο του έτους δεν έχει γίνει κάποια κλήρωση, το οικονομικό επιτελείο μελετά να γίνει μια μεγάλη κλήρωση για όλο το μέχρι τότε αδιάθετο ποσό, μάλλον προς το τέλος του έτους κι αφού γίνει η πρώτη μηναία λοταρία, ώστε να εντοπιστούν και αντιμετωπιστούν στην πράξη τα όποια τεχνικά ή άλλα σφάλματα.

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να γίνει μια μεγάλη κλήρωση στα μέσα Δεκεμβρίου, με συνολικό ποσό 8 εκατομμύρια ευρώ που θα διανεμηθεί σε 8.000 τυχερούς καταναλωτές ως «χριστουγεννιάτικος μποναμάς».

Πηγή : ant1.gr

Προς νέα αναβολή η λοταρία για τις αποδείξεις

*** Δείτε τα Τελευταία Δημοσιεύματα για τα Τρίκαλα,  Ειδήσεις που μας αφορούν, Ειδήσεις - Γεγονότα, από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο Trikala365.gr
Back to top button