Επικαιρότητα

Αποδεκτή η δωρεά του Μπάμπη και της Ιωάννας Δεληλίγκα από το δημοτικό συμβούλιο Τρικάλων

Αποδεκτή η δωρεά του Μπάμπη και της Ιωάννας Δεληλίγκα από το δημοτικό συμβούλιο … Μέσα σε χειροκροτήματα και πανηγυρική ατμόσφαιρα…

Αποδεκτή η δωρεά του Μπάμπη και της Ιωάννας Δεληλίγκα από το δημοτικό συμβούλιο Τρικάλων

έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το σώμα η δωρεά του ζεύγους Μπάμπη και Ιωάννας Δεληλίγκα, ενός ακινήτου.

Ακίνητο έκτασης 11.000 τ.μ. μαζί με τα κτίρια που σε αυτό υπάρχουν.

Η δωρεά αφορά στη δημιουργία μονάδας φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία στα κτίσματα των 170 τ.μ. και 430 τ.μ., σε μια περιοχή (στο τέρμα περίπου της οδού Πατουλιάς), στην οποία θα μπορέσει να αναπτυχθεί πλήρως η δομή φιλοξενίας των ΑμεΑ.

Η φράση του Δήμαρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου «είστε πλέον η πιο πολύτεκνη οικογένεια των Τρικάλων και για αυτό θα σας βραβεύσουμε», αντικατοπτρίζει επακριβώς το κλίμα που κυριάρχησε με σύμπνοια και ομοφωνία.

Ο κ. Παπαστεργίου χαρακτήρισε ως ιστορική την ημέρα αυτή, ευχαριστώντας από καρδιάς τους Γιάννα και Μπάμπη Δεληλίγκα. Μετά από ένα μικρό ιστορικό της υπόθεσης, αναφέροντας την επίλυση των βασικών θεμάτων, επέμεινε σε τρία σημεία:

–  Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και χρειάζεται όλοι «να βάλουν πλάτη»: Δήμος, Περιφέρεια, γονείς. Ο Δήμος για τα θέματα συντονισμού και εκπόνησης μελετών, η Περιφέρεια με τον Δήμο για την εξεύρεση πόρων από το ΠΕΠ Θεσσαλίας (τουλάχιστον για την κατασκευή του κτηρίου), οι γονείς για τον τρόπο λειτουργίας του φορέα – φιλανθρωπικού ιδρύματος που θα είναι υπεύθυνος για τη δομή

–  Επέμεινε στην ανάγκη σύμπνοιας και ομόνοιας από την πλευρά των γονέων

–  Τόνισε ότι ο πρώτος στόχος είναι η λειτουργία δομής για ημερήσια φροντίδα. Απώτερος στόχος, η βραχεία φιλοξενία παιδιών ΑμεΑ. Επομένως, χρειάζεται πρόβλεψη για αυτές τις ανάγκες σε όλα τα επίπεδα.

*** Πράξη ανθρωπιάς από έναν άνθρωπο (και τη σύζυγό του) που προσέφερε στο Δήμο ως αντιδήμαρχος και μετείχε των κοινών επί δεκαετίες.

Αποδεκτή η δωρεά του Μπάμπη και της Ιωάννας Δεληλίγκα από το δημοτικό συμβούλιο Τρικάλων

*** Δείτε τα Τελευταία Δημοσιεύματα για τα Τρίκαλα,  Ειδήσεις που μας αφορούν, Ειδήσεις - Γεγονότα, από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο Trikala365.gr
Tags
Back to top button