Το είδες αυτό;

Απομάκρυνση φιδιού από σπίτι στα Τρίκαλα από την πυροσβεστική υπηρεσία

Απομάκρυνση φιδιού από σπίτι στα από την υπηρεσία… Οι άνθρωποι της πυροσβεστικής υπηρεσίας, έχουν την γνώση και τον τρόπο…

να απομακρύνουν το φίδι, χωρίς από τη μία να διακινδυνεύσουν αλλά και από την άλλη, χωρίς να το θανατώσουν.

Παρακολουθώντας και το αντίστοιχο βίντεο στο  youtube  δεν μπορεί παρά να θαυμάσει κανείς, τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζεται το κάθε ζώο αλλά και στην συγκεκριμένη περίπτωση το ερπετό. Χωρίς βαρβαρότητα, υστερία κοκ. Το θέμα είναι να φαίνονται ψύχραιμοι και οι πολίτες, όπως η κυρία που εντόπισε  το φίδι, να ειδοποιεί την κατάλληλη υπηρεσία.

Στο μυαλό μας, και ειδικά τώρα τους θερινούς μήνες, συνδυάζουμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το προσωπικό της, με τη μάχη κατά των πυρκαγιών.

Η δουλειά των πυροσβεστών όμως δεν σταματά εκεί.

Συνεχίζει σε κάθε τύπου διάσωση απεγκλωβισμού και όχι μόνο συνανθρώπων μας που βρέθηκαν σε μια έκτακτη ανάγκη, αλλά και ζώων.

Αυτή την περίοδο όμως, αναλαμβάνουν παραδίδοντας μαθήματα οικολογικού πολιτισμού, την απομάκρυνση φιδιών από κατοικίες.

Η απομάκρυνση του φιδιού που είδατε στο παραπάνω βίντεο είναι από τις 6-6-17 και το φίδι είναι γνωστό στα μέρη μας με το όνομα, «Λαφιάτης». Το συγκεκριμένο είδος ονομάζεται «Λαφιάτης του Ασκληπιού» και είναι τελείως ακίνδυνο. Πρόκειται για το φίδι που παρατηρείται στο σήμα των φαρμακοποιών.

Απομάκρυνση φιδιού από σπίτι στα Τρίκαλα από την πυροσβεστική υπηρεσία

*** Δείτε τα Τελευταία Δημοσιεύματα για τα Τρίκαλα,  Ειδήσεις που μας αφορούν, Ειδήσεις - Γεγονότα, από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο Trikala365.gr
Tags
Back to top button