Κοινωνία - Γεγονότα

«Ασημένιο βέλος» Το πρώτο ταξίδι του στην Ελλάδα | ΒΙΝΤΕΟ

«Ασημένιο βέλος» Το πρώτο ταξίδι του στην Ελλάδα… Το σημερινό δρομολόγιο του «Ασημένιου Βέλους» πραγματοποιήθηκε, ύστερα από μια σειρά δοκιμαστικών δρομολογίων.

Το τρένο ανέπτυξε μια μέγιστη ταχύτητα στο τμήμα Κατερίνη – Πλατύ, η οποία ήταν 200 χλμ/ την ώρα.

«Ασημένιο βέλος» Το πρώτο ταξίδι του στην Ελλάδα

Η αμαξοστοιχία αναχώρησε σήμερα στις 9.05 π.μ. από την αποβάθρα 1 του νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού της Θεσσαλονίκης με προορισμό την Κατερίνη, για την πρώτη του δοκιμαστική διαδρομή.

Τα εννέα βαγόνια του «Ασημένιου Βέλους» θα διαγράψουν μόνιμη πορεία επί ελληνικού εδάφους όταν ολοκληρωθεί η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Λιανοκλαδίου-Δομοκού, μήκους 52 χιλιομέτρων, εξέλιξη που αναμένεται μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Το ταξίδι Αθήνα – Θεσσαλονίκη εκτός από γρήγορο, θα είναι και άνετο, καθώς το Frecciargento (ασημένιο βέλος) έχει όλα τα… κομφόρ για τους επιβάτες, όπως κλιματισμό, τραπεζάκια ανά κάθισμα, οθόνες LCD για την παρακολούθηση μηνυμάτων και ψυχαγωγικού προγράμματος, μπαρ κ.α.

Πρόκειται για το πρώτο τρένο υψηλών ταχυτήτων που θα εξυπηρετεί το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 20 λεπτά

Από το 2019, οπότε και θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στη γραμμή, η εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα να «κατεβάσει» τη ναυαρχίδα των τρένων της, το «κόκκινο βέλος» και στην Ελλάδα, γεγονός που θα σημάνει την κάλυψη της απόστασης από την Αθήνα ως τη Θεσσαλονίκη σε 2 ώρες και 30 λεπτά με ταχύτητες ως και 300 χιλιόμετρα την ώρα.

«Ασημένιο βέλος» Το πρώτο ταξίδι του στην Ελλάδα | ΒΙΝΤΕΟ

*** Δείτε τα Τελευταία Δημοσιεύματα για τα Τρίκαλα,  Ειδήσεις που μας αφορούν, Ειδήσεις - Γεγονότα, από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο Trikala365.gr
Back to top button