ΕπικαιρότηταΤο είδες αυτό;

Μπάσκετ με ρομπότ στα Τρίκαλα! | ΒΙΝΤΕΟ

Μπάσκετ με ρομπότ στα !… Αμεσα έπιασαν τόπο τα σχεδόν 200 κιτ ρομποτικής που μοίρασε δωρεάν ο Δήμος Τρικκαίων στα σχολεία τον Φεβρουάριο του 2018.

Στο 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων, 12 μαθητές χωρισμένοι σε 2 ομάδες έπαιξαν μπάσκετ με τα ρομπότ που κατασκεύασαν στο πλαίσιο του εργαστηρίου Πληροφορικής!

Μαθητές και οι μαθήτριες της τρίτης τάξης του 1ου Γυμνασίου χωρισμένοι σε δύο ομάδες, παρουσίασαν σε συμμαθητές και συμμαθήτριες την Τρίτη 29 Μαΐου 2018, δύο ρομπότ, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Πληροφορικής κ. Παπαδούλη.

Αυτά τα ρομπότ ονομάζονταν Antetokoumpot (από τον δικό μας Γιάννη Αντετοκούμπο των Μιλγουόκι Μπακς του NBA) και Kyrobot (από τον Kyrie Irving – Κάιρι Ιρβινγκ των Μπόστον Σέλτικς).

Τα ρομπότ είχαν προγραμματιστεί από τους συμμετέχοντες στο εργαστήρι, να εκτελούν σουτ (δίποντα και τρίποντα) με βάση προκαθορισμένες θέσεις εκκίνησης και παύσης. Στόχος, φυσικά, η νίκη και, υπό τους ήχους του κλασικού Final Countdown του μπιστικού έπους του 1987, ο αγώνας πήρε διαστάσεις!
Παρόντος του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, του αντιδημάρχου Παιδείας κ. Ακη Αναστασίου και του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής και της e-trikala κ. Γιάννη Κωτούλα, οι μαθητές σχεδόν χωρίστηκαν σε οπαδούς των δύο ομάδων. Ενθάρρυναν τους «παίκτες» να προγραμματίζουν καλύτερα και, όταν το ματς έγινε ντέρμπι, ενθουσιωδώς υποστήριζαν τη μια ή την άλλη ομάδα. Αβλεψίες ουσιαστικά δεν υπήρξαν, το πρόγραμμα «έτρεξε» κανονικά, σε πλήρη ικανοποίηση του Δημάρχου Τρικκαίων, ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο ότι, επί της ουσίας, αυτό είναι το αποτέλεσμα της δωρεάν δράσης του Δήμου.

Αυτή η πρωτοβουλία, ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου, προήλθε από έσοδα της μεγάλης διοργάνωσης του Μύλου των Ξωτικών και ουσιαστικά επιστρέφονται χρήματα στους νεολαίους του Δήμου Τρικκαίων.

Μπάσκετ με ρομπότ στα Τρίκαλα!

Μπάσκετ με ρομπότ στα Τρίκαλα!

*** Δείτε τα Τελευταία Δημοσιεύματα για τα Τρίκαλα,  Ειδήσεις που μας αφορούν, Ειδήσεις - Γεγονότα, από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο Trikala365.gr
Tags
Back to top button