Ειδήσεις που ίσως χάσατε

Διαγωνισμός για την εκμίσθωση του πρώην Στρατοπέδου «Ζιώγα» στην Καλαμπάκα

Διαγωνισμός για την εκμίσθωση του πρώην Στρατοπέδου «Ζιώγα» στην Καλαμπάκα …Η νεοσύστατη Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ) έχει πιάσει ήδη δουλειά στου Παπάγου…

καταρτίζοντας λίστες διαθέσιμων -προς εκμετάλλευση ακινήτων- που της έχουν διατεθεί για διαχείριση από τα Ταμεία Εθνικής Άμυνας, Αεροπορικής Αμυνας και Εθνικού Στόλου και τα αντίστοιχα Μετοχικά τους.

Διαγωνισμός και για την εκμίσθωση του πρώην Στρατοπέδου «Ζιώγα» στο Καστράκι Καλαμπάκας πρόκειται να πραγματοποιεί σύμφωνα με  ανάρτηση στην διαύγεια.

  • Δείτε τις λεπτομέρειες πατώντας εδώ.

Η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων

Από τις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου που ουσιαστικά ξεκίνησε να λειτουργεί η ΥΠΑΑΠΕΔ, το προσωπικό της ολοκλήρωσε την αναλυτική καταγραφή των ακινήτων που δεν χρησιμοποιούνται σήμερα για στρατιωτικούς σκοπούς σε όλη τη χώρα.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι μόνο τα περιουσιακά στοιχεία του Ταμείου Εθνικής Αμυνας (ΤΕΘΑ) υπολογίζονται –με βάση απογραφή του 2006-  σε  1.477 ακίνητα με 251.500 στρέμματα, τότε γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του χαρτοφυλακίου που έχει να διαχειριστεί η ΥΠΑΑΠΕΔ και σ’ αυτό περιλαμβάνονται -εκτός από στρατόπεδα, αεροδρόμια, ναυτικά οχυρά, νησίδες κ.ά.-και κτίρια-φιλέτα στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία όμως εδώ και χρόνια παραμένουν ανεκμετάλλευτα.

Η συνολική περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων έχει εκτιμηθεί περίπου στα 34 δισ. ευρώ  και από αυτά περίπου 15 δισ. είναι η περιουσία, η οποία με σωστό προγραμματισμό μπορεί να φέρει έσοδα με απόδοση από 5% έως 10% ετησίως αναλόγως του επιχειρησιακού πλάνου.

Τα διαθέσιμα ακίνητα των τριών Οπλων αξιοποιούνται μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης και όχι πώλησης -όπως συμβαίνει με το ΤΑΙΠΕΔ- και τα έσοδα επιστρέφουν στα Ταμεία για τη στήριξη  του προσωπικού των Ε.Δ. αλλά και την εφαρμογή ενός  φιλόδοξου σχεδίου κατασκευής οικισμών για το στρατιωτικό δυναμικό σε όλη τη χώρα.

Ξεκίνησε και η BETA λειτουργία της ιστοσελίδας της ΥΠΑΑΠΕΔ (www.ypaaped.mil.gr) όπου παρουσιάζονται τα ακίνητα, με φωτογραφίες, σχεδιαγράμματα και λεπτομερείς πληροφορίες, που είναι διαθέσιμα προς αξιοποίηση σε όλη τη χώρα και βέβαια στην Αθήνα.

Στην ιστοσελίδα επίσης θα ανακοινώνονται οι διαγωνισμοί εκμίσθωσης ακινήτων -παράλληλα με τη Διαύγεια- που θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέσω Διαδικτύου σε πραγματικό χρόνο.

Διαγωνισμός για την εκμίσθωση του πρώην Στρατοπέδου «Ζιώγα» στην Καλαμπάκα