Επικαιρότητα

«Έφυγε» ο Γρηγόρης Σαράφης -Ο έμπορος από τα Τρίκαλα που έγινε σλόγκαν | ΒΙΝΤΕΟ

«Έφυγε» ο Γρηγόρης Σαράφης… Ο έμπορος από τα Τρίκαλα που έγινε σλόγκαν.Ο Τρικαλινός επιχειρηματίας που κυριάρχησε στο εμπόριο σε Ελλάδα και Ευρώπη για δεκαετίες.

Απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών (1927-2018).

Ο εκλιπών– σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογενείας του, γεννήθηκε στα Τρίκαλα, ανήσυχο πνεύμα, στα 16 έφυγε από το σπίτι για να καταταγεί στον ΕΛΑΣ. Μετά τις σπουδές του στην Ανωτάτη Εμπορική, παντρεύτηκε και γύρισε στα Τρίκαλα, όπου ανέλαβε το εμπορικό κατάστημα του πατέρα του.

Σύντομα άνοιξε τα φτερά του και ξεκίνησε μια χωρίς προηγούμενο επιχειρηματική ανάπτυξη βάζοντας το σλόγκαν «Σαράφης στα Τρίκαλα, Σαράφης στην Αθήνα, Σαράφης στο Παρίσι» στα χείλη όλης της Ελλάδας!

Αριστερός, με βαθειά ριζωμένες δημοκρατικές αντιλήψεις και πρακτικές, με μεγάλη αγάπη στη δουλειά του («την κάνω με μεράκι» έλεγε) και τους συνεργάτες του.

Πρωτοπόρος στη διαχείριση των καταστημάτων, επιδίωκε να φέρνει ότι πιο μοντέρνο και καινούργιο στη μόδα για τους άντρες στα μαγαζιά του. Την αγάπη του για τα ταξίδια την μοιράζονταν με τους εργαζόμενους στα καταστήματα.

Πάντα έβαζε τα Τρίκαλα μπροστά, όχι μόνο στα σλόγκαν, διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος , είχε καρδιακούς φίλους.

Καταπιάνονταν με πολλά, με ψαρέματα, κάμπινγκ, γρήγορα αυτοκίνητα, τα ρεμπέτικα και τη τζαζ. Άνθρωπος του γλεντιού, έτρωγε με το κουτάλι την καλή ζωή συμβάλλοντας ταυτόχρονα για έναν δικαιότερο και πιο ανθρώπινο κόσμο.

Όλοι όσοι τον ζήσαμε σαν σύντροφο, πατέρα, παππού, συνεργάτη, φίλο, ξέρουμε ότι θα μάς λείψει πολύ – οι αναμνήσεις μας θα τον κρατήσουν άσβηστο!

  • Ήταν το 1916 όταν ο Θανάσης Σαράφης άνοιξε ένα κατάστημα στα Τρίκαλα. Αργότερα αναλαμβάνοντας ο γιος του Γρηγόρης έγινε ένας από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες στο χώρο της μόδας στην Ελλάδα.

«Έφυγε» ο Γρηγόρης Σαράφης -Ο έμπορος από τα Τρίκαλα που έγινε σλόγκαν

Προτάσεις Τοπικής Αγορας

Back to top button