Κοινωνία - Γεγονότα

Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων

Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων… Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου του μοιραίου Mirage 2000-5.

Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων

Το μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται εννέα μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Τρίημερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις – Μεσίστιες οι σημαίες

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις κηρύχθηκε σήμερα με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με αφορμή το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του MIRΑGE 2000-5 σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου, ο οποίος έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος, όταν το αεροσκάφος συνετρίβη 9 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλες τις μονάδες.

Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων

Όλοι οι Έλληνες θρηνούν για τον νεκρό πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας

Στο πλευρό της οικογένειας του αδικοχαμένου πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου βρίσκονται εκατοντάδες Έλληνες που έσπευσαν να εκφράσουν τη θλίψη τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο ήρωας Γιώργος Μπαλταδώρος που έδωσε σήμερα την ζωή του, έφερε ακέραια την αποστολή του για την προστασία της πατρίδας. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στους οικείους τους, στους συναγωνιστές του στις ένοπλες δυνάμεις και σε όλους όσους νιώθουν πως έχασαν ένα δικό τους παιδί. ΑΘΑΝΑΤΟΣ.»

«Γεώργιος Μπαλταδωρος ετων 34. Περασε στο πάνθεον των Ελλήνων ηρώων. Ας ειναι ο τελευταίος. Αθάνατος!»

Το χρονικό της πτώσης του μοιραίου Mirage ανοιχτά της Σκύρου

Επίσημη ανακοίνωσή έκανε το ΓΕΑ, στην οποία ανέφερε τα εξής:

«Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στη φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου. Συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος».

Ο αδικοχαμένος πιλότος 

Τραγικό ήταν το παιχνίδι της μοίρας για τον χειριστή του μοιραίου μαχητικού, Γ. Μπαλταδώρο, ο οποίος σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης είχε αναφερθεί στο παρελθόν στους κινδύνους που ελλοχεύουν πάνω από το Αιγαίο και την ετοιμότητα των Ελλήνων πιλότων. Σε αφιέρωμα για τους «Φρουρούς του Αιγαίου», στην εκπομπή της ΕΡΤ «Αρετή και Τόλμη» ο σμηναγός είχε μιλήσει για τους κινδύνους σημειώνοντας μάλιστα πως δεν ξέρουμε τι σκοπό έχουν οι απέναντι. Συγκεκριμένα είχε πει: «Είμαστε σε επιφυλακή και περιμένουμε να χτυπήσει το τηλέφωνο για να μας δώσουν οδηγίες. Το γεγονός αυτό μας αυξάνει την ετοιμότητα. Υπάρχει κίνδυνος, άσχετα αν τις περισσότερες φορές δεν γίνεται τίποτα. Αλλά δεν ξέρουμε σήμερα ή αύριο τι σκοπό έχουν να κάνουν οι απέναντι».

Δείτε το βίντεο:

Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων

*** Δείτε τα Τελευταία Δημοσιεύματα για τα Τρίκαλα,  Ειδήσεις που μας αφορούν, Ειδήσεις - Γεγονότα, από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο Trikala365.gr
Back to top button