Επικαιρότητα

Έντονο το ενδιαφέρον για την καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στα Τρίκαλα

Έντονο το ενδιαφέρον για την καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στα Τρίκαλα… Στην εκπαιδευτική ημερίδα που πραγματοποίησε στο Επιμελητήριο Τρικάλων.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κος Γιαγιάκος Βασίλης, στη σύντομη τοποθέτηση του, ανέφερε ότι βάσει της προγραμματικής σύμβασης συνεργασίας μεταξύ Επιμελητηρίου και ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, προχωρούν οι εφαρμογές σε διάφορα κτήματα και η μοριακή ταυτοποίηση της ρίγανης, του σιδερίτη και άλλων, στο σύνολο έξι, αυτοφυών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών της περιοχής του Κόζιακα, με απώτερο στόχο την πιστοποίηση τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι εξειδικευμένες επιστήμονες και ερευνήτριες Δρ. Ελένη Μαλούπα και Δρ. Αικατερίνη Γρηγοριάδου, οι οποίες παρουσίασαν τα αποτελέσματα του 2017 από τις εργασίες που έγιναν σε κτήματα των διαφόρων παραγωγών της περιοχής μας και μίλησαν για τα προβλήματα που θα πρέπει να προσέχουν οι παραγωγοί στην καλλιέργεια των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Έντονο το ενδιαφέρον για την καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στα Τρίκαλα

Επίσης, παρουσίασαν καλές πρακτικές στην καλλιέργεια, παραγωγή, συλλογή, μετασυλλεκτική μεταχείριση και μεταποίηση των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Προς το τέλος της εκπαιδευτικής ημερίδας, οι εισηγήτριες δίνοντας απαντήσεις σε ερωτήματα του ακροατηρίου, ετοίμαζαν ρόφημα με ελληνικά ΑΦΦ και ελαιόλαδο με αιθέρια έλαια ΑΦΦ, τα οποία διέθεσαν στο κοινό προς γευσιγνωσία.

Κλείνοντας ο κος Γιαγιάκος ευχαρίστησε τις ερευνήτριες για την έως τώρα συνεργασία, τονίζοντας τη σπουδαιότητα για συνεχή παρακολούθηση των καλλιεργητών με σκοπό την επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν από την καλλιέργεια.

Επισυναπτόμενα αρχεία μπορείτε να βρείτε τις σχετικές παρουσιάσεις των εισηγητριών, κατόπιν άδειας τους να αναρτηθούν [ΕΔΩ]

Έντονο το ενδιαφέρον για την καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στα Τρίκαλα