Εντοπίστηκαν νεκρά δεκάδες αγριογούρουνα σε περιοχή των Τρικάλων

Εντοπίστηκαν νεκρά δεκάδες αγριογούρουνα σε περιοχή των Τρικάλων…Αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη εικόνα βρέθηκαν αγρότες της περιοχής μας, όταν αντίκριζαν σε διάφορες περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Φαρκαδόνας κουφάρια αγριογούρουνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δεκάδες, αγριογούρουνα εντοπίστηκαν νεκρά σε ημειορεινές περιοχές, σε αρδευτικά κανάλια, αλλά και κάποια εντός καλλιεργούμενων εκτάσεων μεταξύ των χωριών Φαρκαδόνας – Παναγίτσας – Κρήνης.

Όπως εκτιμάται τα ζώα βρισκόταν σε αποσύνθεση κάποια εξ αυτών σε πλήρη, με το θάνατό τους να εικάζεται πως προήλθε προ 20ημερου περίπου.

Το γεγονός ανησύχησε ιδιαίτερα τον αγροτικό κόσμο, που μετέφερε το γεγονός αρμοδίως ενώ ειδοποιήθηκε και το δασαρχείο Τρικάλων, το οποίο εντόπισε τα νεκρά ζώα, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες θάφτηκαν για να αποφευχθούν περεταίρω προβλήματα.

Πριν την ταφή οι αρμόδιοι υπάλληλοι έλαβαν ιστολογικά δείγματα, τα οποία θα αποσταλούν προς εξέταση για να διαπιστωθούν τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο των αγριόχοιρων.

Ωστόσο μετά το δυσάρεστο αυτό συμβάν θα πρέπει οι αρμόδιες Υπηρεσίες και με την εξακρίβωση των αιτιών θανάτου, να προχωρήσουν στην ενημέρωση των κυνηγών, προκειμένου να προφυλαχθούν από διάφορους κινδύνους.

Το συγκεκριμένο γεγονός θα πρέπει να ευαισθητοποιήσει άμεσα τις αρμόδιες Υπηρεσίες μιας σε λίγο διάστημα ξεκινά η νέα κυνηγετική περίοδο και οι κυνηγοί αλλά και οι απλοί πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο των ζώων.

KriniTrikalon.gr

Νεκρά δεκάδες αγριογούρουνα σε περιοχή των Τρικάλων

Back to top button