Κοινωνία - Γεγονότα

Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη | ΒΙΝΤΕΟ

Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη… Οι ποδηλάτες έκαναν στάση μπροστά από το Δημαρχείο κάνοντας ενός λεπτού σιγή για τα θύματα ποδηλάτες και για όσους έχουν υποστεί κάποιο τροχαίο με ποδήλατο

Πιο συγκεκριμένα, ζητούν την άμεση κατασκευή προστατευμένου πλήρους δικτύου ποδηλατόδρομων διπλής κατεύθυνσης, ασφαλτοστρωμένων, αποκλειστικής χρήσης, με μόνιμη διαχωριστική νησίδα μεγάλου ύψους για την αποφυγή παράνομης στάθμευσης και κίνησης άλλων οχημάτων.

Οι ποδηλάτες είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το απόγευμα στο πάρκο της ΧΑΝΘ, όπου το πρόγραμμα περιλαμβάνει δρώμενα, bodypainting και μουσική. Καλλιτέχνες και ερασιτέχνες δημιούργησαν έργα τέχνης στα σώματα τους στέλνοντας κοινωνικά μηνύματα.

Όπως λένε οι διοργανωτές, «ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα STOP στην “άσεμνη” έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία». Μια γιορτή για το Ποδήλατο, το Περιβάλλον, το Ελεύθερο Σώμα.

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα πραγματοποιείται από το 2008 με συναυλίες, δρώμενα, και παράλληλες εκδηλώσεις.

thesstoday.gr

Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη

*** Δείτε τα Τελευταία Δημοσιεύματα για τα Τρίκαλα,  Ειδήσεις που μας αφορούν, Ειδήσεις - Γεγονότα, από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο Trikala365.gr
Back to top button