Κοινωνία - Γεγονότα στην Ελλάδα

«Καταστρέψτε τους όπως με κατέστρεψαν» έγραψε σε σημείωμα ο 15χρονος πριν αυτοκτονήσει

«Καταστρέψτε τους όπως με κατέστρεψαν» έγραψε σε σημείωμα ο 15χρονος πριν αυτοκτονήσει… «Μαμά, μπαμπά, αδερφέ μου, σας αγαπάω. Καταστρέψτε τους όπως με κατέστρεψαν».

Αυτό έγραφε στο σημείωμα που άφησε στους γονείς του λίγο πριν βάλει τέλος στη ζωή του ο 15χρονος μαθητής, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Αργυρούπολη.

Στο σημείωμά του εξηγούσε στους γονείς του τι περνούσε στο σχολείο και μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, κατονόμαστε 6 συμμαθητές του ως ηθικούς αυτουργούς. Όπως ανέφερε ο ανήλικος αυτόχειρας, τα συγκεκριμένα παιδιά τού έκαναν bullying με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο απονενοημένο διάβημα.

Το άτυχο αγόρι εντόπισαν οι ίδιοι του οι γονείς, μισή ώρα μετά τη μία τα ξημερώματα της Κυριακής, μέσα στο δωμάτιο του απαγχονισμένο και σε κατάσταση σοκ κάλεσαν τις Αρχές.

Εξαιτίας της σοβαρότητας του περιστατικού την διερεύνηση της υπόθεσης θα αναλάβει το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων με τη συνδρομή ψυχολόγων και συναδέλφων τους, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, για να αποσαφηνιστούν πλήρως οι πτυχές αυτού του οικογενειακού δράματος.

Οι γονείς βρίσκονται σε κατάσταση σοκ και οι Αρχές θα τους δώσουν τον απαραίτητο χρόνο που είναι αναγκαίος σε αυτές τις περιπτώσεις πριν τους πάρουν κατάθεση, αφού το μόνο στοιχείο για την υπόθεση αυτή την στιγμή είναι το σημείωμα που άφησε το ίδιο το παιδί τους.

Σε κατάσταση σοκ ο πατέρας του 15χρονου που αυτοκτόνησε – Δεν γνώριζε ότι ο γιος του ήταν θύμα bullying

Ο πατέρας του ανήλικου αυτόχειρα κλήθηκε να καταθέσει, ωστόσο δεν μπορούσε να πει πολλά πράγματα στις Αρχές, καθώς ήταν- φυσικά- σε κατάσταση σοκ από τον χαμό του παιδιού του.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε πως δεν είχε καταλάβει να συμβαίνει κάτι στο παιδί του και ότι ήταν θύμα bullying.

Mετά τους γονείς, θα κληθούν για καταθέσεις οι νεαροί που κατονομάζονται από τον νεαρό που έβαλε τέρμα στη ζωή του, αλλά και οι γονείς τους.

Εξάλλου, στη γειτονιά και στο σχολείο του 15χρονου κανείς δεν θέλει να μιλήσει. Αυτό κανείς δεν έχει συνειδητοποιήσει πως ο σχολικός εκφοβισμός μπορεί να έχει αυτά τα αποτελέσματα σε ένα παιδί που έχει τη ζωή μπροστά του.

«Καταστρέψτε τους όπως με κατέστρεψαν» έγραψε σε σημείωμα ο 15χρονος πριν αυτοκτονήσει

Προτάσεις Τοπικής Αγορας

Back to top button