Σερφάροντας

Κρασοπαναγιά: ένα εκκλησάκι φτιαγμένο από κρασί και χώμα | ΒΙΝΤΕΟ

Κρασοπαναγιά: ένα εκκλησάκι φτιαγμένο από κρασί και χώμα… Ένα εκκλησάκι διαφορετικό από όλα τα άλλα, χτισμένο πάνω σε απότομα γκρίζα βράχια, που τα δέρνουν τα κύματα εδώ και χρόνια, δεσπόζει μπροστά στα καταγάλανα νερά των Μεθάνων.

Πρόκειται για το εκκλησάκι της «Κρασοπαναγιάς» που συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα αξιοθέατα της χερσονήσου και είναι φτιαγμένο από κρασί και χώμα!

Ο μύθος της «Κρασοπαναγιάς» λέει πως πριν πολλά, πολλά χρόνια, ένας ναυτικός είχε φορτώσει τη βάρκα του με βαρέλια κρασί και πήγαινε στον Πειραιά για να τα πουλήσει. Στο δρόμο τον έπιασε φουρτούνα και παρακάλεσε την Παναγία να τον βοηθήσει να πάει καλά στον προορισμό του και θα έφτιαχνε ένα εκκλησάκι από κρασί.

Πραγματικά η Παναγία τον βοήθησε και όταν γύρισε, έφτιαξε το πολύ μικρό αυτό εκκλησάκι. Για το χτίσιμό του ανακάτεψε χώμα με κρασί αντί για νερό και, γι’ αυτό, το μέρος που έχτισε το εκκλησάκι ονομάστηκε Κρασοπαναγιά.

Κρασοπαναγιά: ένα εκκλησάκι φτιαγμένο από κρασί και χώμα

Το πανέμορφο, γραφικό εκκλησάκι της «Κρασοπαναγιάς», που βρίσκεται στο δυτικότερο άκρο των Μεθάνων, είναι ποσβάσιμο είτε μέσω του οικισμού της Καμμένης Χώρας ή με κάποιο καΐκι.

Κρασοπαναγιά: ένα εκκλησάκι φτιαγμένο από κρασί και χώμα

*** Δείτε τα Τελευταία Δημοσιεύματα για τα Τρίκαλα,  Ειδήσεις που μας αφορούν, Ειδήσεις - Γεγονότα, από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο Trikala365.gr
Back to top button