ΒΡΕΣ ΕΥΚΟΛΑΕιδήσεις που ίσως χάσατε

Οικολογικός πλοηγός μετακίνησης στα Τρίκαλα

Οικολογικός πλοηγός μετακίνησης στα Τρίκαλα… Αυτό γίνεται με έναν «πλοηγό μετακίνησης» που, έχοντας ήδη στα δεδομένα του όλα τα δίκτυα των δημόσιων μέσων μεταφοράς «προτείνει» την πιο γρήγορη διαδρομή στον πολίτη. 

Με διακριτικό τίτλο Green Your Move (σε ελεύθερη μετάφραση, «κάνε πράσινη τη μετακίνησή σου»), πρόκειται για ανάπτυξη ενός πλοηγού μετακίνησης σε μέσα μαζικής μεταφοράς, ο οποίος θα ελαχιστοποιεί τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου.

Αυτή η πρόταση περιλαμβάνει, είτε την πεζή μετακίνηση είτε την κίνηση με λεωφορείο είτε τον συνδυασμό τους. Ετσι, πλέον οι διαδρομές θα είναι φιλικές προς το περιβάλλον, εφόσον για κάθε διαφορετικό σενάριο θα υπολογίζονται με αλγορίθμους οι αντίστοιχες εκπομπές αερίων.

Και αυτό όλο το σύστημα εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού του καθενός. Μέσω της ιστοσελίδας http://www.greenyourmove.eu επιλέγει κάποιος τη διαδρομή που επιθυμεί, όπως ενδεικτικά στη φωτό, και το σύστημα του δείχνει, όχι μόνο τα υπαρκτά λεωφορεία ή τη διαδρομή πεζή, αλλά και το διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπεται κάθε φορά.(κλικ στην φώτο)

Μάλιστα, όσο αυξάνεται η εκπομπή CO2, τόσο κοκκινίζει ο σχετικός πίνακας

Οικολογικός πλοηγός μετακίνησης στα Τρίκαλα

*** Δείτε τα Τελευταία Δημοσιεύματα για τα Τρίκαλα,  Ειδήσεις που μας αφορούν, Ειδήσεις - Γεγονότα, από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο Trikala365.gr
Back to top button