Προορισμοί

Περιήγηση σε Στεφάνι, Κρανιά, Καλλιρρόη, έως Πολυθέα

Περιήγηση σε Στεφάνι, Κρανιά, Καλλιρρόη, έως Πολυθέα …μια μικρή περιήγηση στα χώρια των Τρικάλων

ΣΤΕΦΑΝΙ (ΣΚΛΙΝΙΑΣΑ)
ΣΤΕΦΑΝΙΤο ορεινότερο χωριό του ν. Τρικάλων, σε υψ. 1480 μ. Απέχει 75 χλμ. από τα Τρίκαλα και ερημώνεται το χειμώνα. Οι 300 κάτοικοί του, κτηνοτρόφοι στην πλειοψηφία τους, μετακινούνται στην επαρχία Φαρσάλων. Στα Φάρσαλα εξάλλου μεταφέρεται και το κοινοτικό γραφείο, τους περισσότερους μήνες του χρόνου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκκλησία της Αγ. Παρασκευής (1770), με σκαλιστό τέμπλο και πλούσιο αγιογραφικό διάκοσμο. Πανηγυρίζει στις 26 Ιουλίου, οπότε γίνεται γλέντι με τη συνοδεία δημοτικής ορχήστρας στην κεντρική πλατεία του χωριού.

 • ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ Την κορυφή Χέλι και την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής.
 • ΕΠΙΔΟΘΕΙΤΕ ΣΕ Ψάρεμα πέστροφας. Πεζοπορία και ορειβασία στις κορυφές Τρε Γκάγκοτς και Στιάρπα.
 • ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ Το πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου και τις εκδηλώσεις του Μορφωτικού Συλλόγου.

ΚΡΑΝΙΑ Ασπροποτάμου ΚΡΑΝΙΑ ΑσπροποτάμουΟρεινό χωριό της Ν Πίνδου (1.150 μ.), σε απόσταση 58 χλμ. από την Καλαμπάκα. Η Κρανιά με τους τρεις οικισμούς της, τα Δολιανά, τα Κονάκια και το Κουκουφλί, όπως τα περισσότερα χωριά της περιοχής, ερημώνει το χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι ο πληθυσμός ξεπερνά τις 3.000.

 • ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ Την κορυφή Χέλι και την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής.
 • ΕΠΙΔΟΘΕΙΤΕ ΣΕ Ορειβασία σε Τριγγία και Γκιώναλη. Ιππασία στο δημόσιο δάσος. Ψάρεμα πέστροφας στον Κρανιώτικο.
 • ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ Το πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου.

ΚΑΛΛΙΡΟΗ (ΒΕΛΙΤΣΙΑΝΗ)
ΚΑΛΛΙΡΟΗ Ορεινό χωριό της Ν Πίνδου, σε 1.040 μ. ανάμεσα στις κορυφές Ντάλια (1.500 μ.), Κρούτσια Πάπλου (1.700 μ.) και Μπουρντένι (1.750 μ.), μεταξύ Κρανιάς και Πολυθέας. Απέχει 60 χλμ. από την Καλαμπάκα. Οι 200 περίπου κάτοικοί του (κατά τους θερινούς μήνες) ασχολούνται με την υλοτομία (8.500 στρ. δάσους με έλατα, πεύκα και οξιές) και την κτηνοτροφία.

 • ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ Τις κορυφογραμμές Ντάλια και Κρούτσια Πάπλου.
 • ΕΠΙΔΟΘΕΙΤΕ ΣΕ Πεζοπορία στο δάσος, Καγιάκ και ψάρεμα στο ποτάμι.
 • ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ Το πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου.

ΠΟΛΥΘΕΑ (ΔΡΑΓΟΒΙΣΤΙ, ΝΤΡΑΟΥΣΤΙ)
ΠΟΛΥΘΕΑΣε απόσταση 66 χιλ. από την Καλαμπάκα βρίσκεται η Πολυθέα (1.150 μ.) στις κατάφυτες πλαγιές προς την κορυφή Νεράιδα. Το βλάχικο όνομά της Δραγοβίστι, σημαίνει την «ωραία θέα».

 • ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ Toν Άγιο Δημήτριο, το Κιάρι.
 • ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ Το Αντάμωμα των Πολυθεατών,κάθε δεύτερο Σάββατο του Αυγούστου, καθώς και το κεντρικό ετήσιο πανηγύρι, το οποίο γίνεται στις 8 Σεπτεμβρίου, στα Γενέθλια της Θεοτόκου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΕΔΩ

Περιήγηση σε Στεφάνι, Κρανιά, Καλλιρρόη, έως Πολυθέα

*** Δείτε τα Τελευταία Δημοσιεύματα για τα Τρίκαλα,  Ειδήσεις που μας αφορούν, Ειδήσεις - Γεγονότα, από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο Trikala365.gr
Back to top button