Επικαιρότητα

Προετοιμασίες για την κατασκευή ελικοδρομίου στην Αγία Παρασκευή Καλαμπάκας

Προετοιμασίες για την κατασκευή ελικοδρομίου στην Αγία Παρασκευή Καλαμπάκας… Εν αναμονή της έναρξης των εργασιών για την κατασκευή του ελικοδρομίου της Αγίας Παρασκευής Καλαμπάκας τελούμε εδώ και λίγες ημέρες.

Πρόκειται για ένα θέμα που απασχόλησε επί δημαρχίας Δημήτρη Σακελλαρίου τον Δήμο Καλαμπάκας, που έδωσε τη σχετική άδεια, και πριν από λίγες ημέρες εγκαταστάθηκε στον λόφο της Αγίας Παρασκευής απέναντι από τον βράχο και το παλαιό γεφύρι της Σαρακίνας το κοντέινερ-εργοτάξιο.

Την πρόθεσή τους να κατασκευάσουν ελικοδρόμιο στην περιοχή μας την είχαν εκφράσει οι δύο Ελληνοαμερικάνοι (Γιώργος και Ιωάννης Κουμπαράκης) που κατάγονται από το Καρπενήσι το 2011.

Είχαν επισκεφθεί τον Δήμαρχο και κατόπιν επιτόπιας έρευνας στην περιοχή πέριξ της Καλαμπάκας, κατέληξαν στον λόφο της Αγίας Παρασκευής, λόγω του υψομέτρου.

Πρόθεση των αδερφών Κουμπαράκη είναι να κατασκευάσουν ένα ελικοδρόμιο με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές για τη μεταφορά επισκεπτών από και προς την Καλαμπάκα σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος, και για την αεροδιακομιδή ασθενών σε έκτακτα περιστατικά.

Η περιοχή της Καλαμπάκας επιλέχθηκε λόγω του μοναδικού τοπίου και την τοποθεσίας (στο κέντρο της Ελλάδος), ενώ υπολογίζεται ότι η απόσταση Καλαμπάκα – Αθήνα θα καλύπτεται μέσω ελικοπτέρων σε 50 λεπτά, η απόσταση Καλαμπάκα – Θεσσαλονίκη σε 30 λεπτά κ.λπ.

tameteora.gr

Προετοιμασίες για την κατασκευή ελικοδρομίου στην Αγία Παρασκευή Καλαμπάκας

Προτάσεις Τοπικής Αγορας

Back to top button