Τα Τρίκαλα η ευφυής πόλη σώζει τις ζωές των πολιτών της!

Τα Τρίκαλα η ευφυής πόλη σώζει τις ζωές των πολιτών της! Με αυτή τη φράση του κ. Παπαστεργίου συνοψίζει με τον καλύτερο τρόπο τη δράση που το πρωί της Κυριακής 14 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο μπροστά από το Δημαρχείο Τρικκαίων.

Εκεί, μια κοινωνική συμμαχία πολιτών και συλλόγων προχώρησε σε δημόσια επίδειξη και ενημέρωση των πολιτών, για τα απαιτούμενα στάδια στην ΚΑΡΠΑ, την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση.

Ο Δήμος Τρικκαίων, οι Εθελοντές Τρικάλων,  ο ΕΕΣ Τρικάλων, το ΕΕΕΠΦ Θεσσαλίας και το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας με εξειδικευμένο προσωπικό, παρουσίασαν σε τρικαλινούς και επισκέπτες, τους τρόπους – βήματα για την ΚΑΡΠΑ.

Τα Τρίκαλα η ευφυής πόλη σώζει τις ζωές των πολιτών της!

Μια ενέργεια που σώζει ζωές, μέχρι την έλευση του ΕΚΑΒ, όταν κάποιος συμπολίτης σε οποιοδήποτε δημόσιο ή και ιδιωτικό χώρο, χάσει τις αισθήσεις του.

Τα Τρίκαλα η ευφυής πόλη σώζει τις ζωές των πολιτών της!

Ηδη ο Δήμος Τρικκαίων, πρωτοπορώντας στον τομέα της δημόσιας υγείας, δημιούργησε ένα δίκτυο με απινιδωτές που παρέχονται σε όλους, εάν παραστεί ανάγκη.

Οι απινιδωτές βρίσκονται:

– στο ΚΕΠ του Δημαρχείου

– στο κλειστό γυμναστήριο στην «Μπάρα»

– στο κλειστό γυμναστήριο στην οδό Κατσιμήδου

– στο δημοτικό στάδιο

– στον μύλο Ματσόπουλου

– στο μπαρ The Love Shake, στα «μανάβικα».

Το δίκτυο αυτό απινιδωτών συμπληρώνεται από περίπου 2.500 τρικαλινούς πολίτες που επιμορφώθηκαν από τους Εθελοντές Τρικάλων, το ΕΚΑΒ και την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (ΕΕΕΠΦ).

Τα σεμινάρια επιμόρφωσης πραγματοποιήθηκαν στην πόλη και τα χωριά του Δήμου Τρικκαίων, καθιστώντας τον πρωτοπόρο στην πρόληψη και τη δημόσια υγεία, όπως τόνις εη υπεύθυνη, αναισθησιολόγος κ. Ελένη Πολύζου.

Στην όλη εκδήλωση, έγινε επίδειξη σε πολίτες από τα στελέχη του ΕΕΣΤ, του ΕΚΑΒ, της ΕΕΕΠΦ και των Εθελοντών Τρικάλων, για την ΚΑΡΠΑ και τη χρήση του απινιδωτή.

Τα Τρίκαλα η ευφυής πόλη σώζει τις ζωές των πολιτών της!

Back to top button