Το είδες αυτό;

Τετράμετρος καλικάντζαρος στο δάσος του Γοργογυρίου στα Τρίκαλα!!! | ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Τετράμετρος καλικάντζαρος στο δάσος του Γοργογυρίου στα !!!…Ένας τετράμετρος καλικάντζαρος αναστατώνει το δάσος του Γοργογυρίου στα .

Μέρα με τη μέρα παίρνει μορφή κι ετοιμάζεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την περιοχή. Ο Τρικαλινός ξυλογλύπτης Άγγελος Πατσιατζης πρωτοτυπεί και πάλι δημιουργώντας αυτή τη φορά ένα μοναδικό γλυπτό.

Πρόκειται για έναν καλικάντζαρο ύψους 4 μέτρων που κατασκευάζει στον Κεφαλοπόταμο Γοργογυριου.

Τετράμετρος καλικάντζαρος στο δάσος του Γοργογυρίου στα Τρίκαλα!!!Αυτή τη φορά έστησε το εργαστήρι του σε ένα πανέμορφο τοπίο με δροσιά και ένα καταπληκτικό μονοπάτι προς τις πηγές του ποταμού. Ένας τεράστιος κορμός δέντρου αποτέλεσε την πρώτη ύλη και με πολύ κέφι και μεράκι μέρα με τη μέρα δίνει μορφή στον Καλικάντζαρό του.

Ο Άγγελος Πατσιατζής εμπνεύστηκε για την κατασκευή του τεράστιου γλυπτού του από τα Καλικαντζάρια, την τοπική χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία του μετά από μία πρόταση που του είχε γίνει από φορέα της Κρήτης για συμμετοχή σε μία έκθεση γλυπτικής.

Ο ίδιος, τρέφοντας μεγάλη αγάπη για το μέρος όπου ζει, θεώρησε ότι έπρεπε το έργο του να το δημιουργήσει για τον τόπο του. Μετά από σκέψη κι αφού προβληματίστηκε εάν έπρεπε να φιλοτεχνήσει ένα γλυπτό για τον Ασκληπιό, μιας και θεωρείται ότι η συγκεκριμένη περιοχή πρόσφερε στον Ασκληπιό τα βότανα που χρησιμοποιούσε για θεραπευτικούς λόγους, και στον Καλικάντζαρο.

Τελικά αποφάσισε να δημιουργήσει προς τον παρόν, χωρίς να αποκλείει στο μέλλον να δημιουργήσει κι ένα αντίστοιχο γλυπτό του Ασκληπιού, τον Καλικάντζαρο ο οποίος όταν ολοκληρωθεί θα μεταφερθεί και θα κοσμεί την πλατεία του Γοργογυρίου.

Καθημερινά περιηγητές οι οποίοι ακολουθούν τα χνάρια του Ασκληπιού και κάτοικοι της περιοχής τον συντροφεύουν τις ώρες που εκείνος προσηλωμένος στην τέχνη του εργάζεται ακούραστα και εμφανίζει σιγά, σιγά τη μορφή του Καλικάντζαρου.

Η κατασκευή του καλικάντζαρου βήμα βήμα:

Δείτε το βίντεο:

Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Άγγελος Πατσιατζής έχει κατασκευάσει, ένα εντυπωσιακό γλυπτό αρκούδας από ξύλο ύψους 3 μέτρων κοσμεί σπίτι στην Ελάτη Τρικάλων (δείτε εδώ).

Τετράμετρος καλικάντζαρος στο δάσος του Γοργογυρίου στα Τρίκαλα!!!

Αξίζουν συγχαρητήρια στον Άγγελο!!!

Πηγή/Φώτο : trikalaview.gr

Τετράμετρος καλικάντζαρος στο δάσος του Γοργογυρίου στα Τρίκαλα!!!

*** Δείτε τα Τελευταία Δημοσιεύματα για τα Τρίκαλα,  Ειδήσεις που μας αφορούν, Ειδήσεις - Γεγονότα, από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο Trikala365.gr
Tags
Back to top button