Τι λες τώρα

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού “Αυτό που μας ενώνει” | ΦΩΤΟ

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού “Αυτό που μας ενώνει” … To 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Ενδυμασίας και Χορού είναι γεγονός.

Δέκα σύλλογοι από την Αττική (Σάλεσι του Αυλώνα),  τη Θεσσαλονίκη (Μικρασιάτες του Κίσδερβεν- Καππαδοκία), την Εύβοια (Κουμιώτες και Νέα Λάμψακος), τον Βόλο (Χ.Ο. Βόλου) , την Λάρισα (Πόντιοι) , τα Τρίκαλα ( Κρήτες, Σαρακατσαναίοι, Βλάχοι του Ασπροποτάμου) και το Μεγαλοχώρι (Καραγκούνηδες) συμμετείχαν στις διήμερες εκδηλώσεις:

Το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου… Ολα ξεκίνησαν πολύ όμορφα, αλλά μια ώρα μετά την έναρξη μια μονότονη βροχή ματαίωσε τη συνέχιση της εκδήλωσης.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκαν και χόρεψαν το παιδικό και το εφηβικό τμήμα του συλλόγου Μεγαλοχώριου.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού “Αυτό που μας ενώνει”

Την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 στο Κέντρο Έρευνας «Μουσείο Τσιτσάνη» στην αίθουσα «Διπλό Οθωμανικό Λουτρό», πραγματοποιήθηκαν οι εισηγήσεις- παρουσιάσεις των Συλλόγων της  φορεσιάς.

Την εκδηλώση με την ευκαιρία της έλευσής τους στην πόλη μας, τιμήσαν με την παρουσία τους, ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας κος Walter Stechel, ο επικεφαλής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης κος Χρήστος Λαζαρίδης και ο αντιπρόεδρος της “Hellenic Silverstars” κος Γ. Παπαδόπουλος.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού “Αυτό που μας ενώνει”

Οι Σύλλογοι κατά την παραμονή τους το διήμερο 23-24 Ιουνίου περιηγήθηκαν από εθελοντές επιστημονικούς συνεργάτες μας στην πόλη μας και τα Μετέωρα, ώστε να αποκομίσουν τις καλύτερες εντυπώσεις για την περιοχή μας.

Οι εκδηλώσεις τελούσαν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας(Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων) και του Δήμου Τρικκαίων (Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας) και τη συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας «Β. Τσιτσάνη» και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων.

Περισσότερες φώτο εδώ

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού “Αυτό που μας ενώνει” | ΦΩΤΟ

Προτάσεις Τοπικής Αγορας

Back to top button