Το Σχολείο “Πνοή Αγάπης” της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας

Το Σχολείο “Πνοή Αγάπης” της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας… Το Σχολείο “Πνοή Αγάπης” ιδρύθηκε το 2008 από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο…

ο οποίος οραματίστηκε για το αγαπημένο του Ποίμνιο ένα σχολείο, που θα παρείχε στους μαθητές του πέρα από την άριστη μόρφωση, τη χριστιανική αγωγή της ψυχής.

Κατά τα τέσσερα πρώτα χρόνια λειτουργίας του στεγαζόταν εντός του οικήματος της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου. Καθώς όμως ο αριθμός των μαθητών ολοένα και αυξανόταν, κρίθηκε απαραίτητη η δημιουργία μεγαλύτερου κτιρίου.

Με ταχύτατο ρυθμό, έτσι, αναπτύχθηκαν οι κτιριακές εγκαταστάσεις σ’ έναν χώρο μοναδικής θέσης και ομορφιάς. Το νέο κτίριο τέθηκε σε λειτουργία τον Σεπτέμβριος 2012

Το Σχολείο «Πνοή Αγάπης» υπηρετεί με συνέπεια και αφοσίωση τριπλό στόχο:

τη χριστιανική αγωγή της παιδικής ψυχής με τις μαθητικές Θείες Λειτουργίες, αλλά και τη γενικότερη ακούραστη καθοδήγηση και ενίσχυση των παιδιών, ώστε να φτιάξουν προσωπικότητες ελεύθερες, δυνατές, αισιόδοξες, καλλιεργημένες, με πίστη στο Θεό και αγάπη στην πατρίδα.

τη μόρφωση του νου μέσα από σύγχρονα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα, που υλοποιούνται με τη διδακτική υποστήριξη έμπειρου, καταρτισμένου, διαρκώς επιμορφούμενου και υπεύθυνα επιλεγμένου προσωπικού, που αξιοποιεί σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό,

την άσκηση του σώματος με τη γυμναστική, τις αθλοπαιδιές, τους παραδοσιακούς χορούς αλλά και την κατασκηνωτική ζωή που προσφέρεται στους μαθητές κατά τους θερινούς μήνες στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, στο Γλυκομίλι.

Βασικό χαρακτηριστικό του αποτελεί η διδασκαλία ταυτόχρονα δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων, του ελληνικού και του αλβανικού. Παρέχεται, λοιπόν, άμεσα η δυνατότητα στο μαθητή να επιλέξει είτε το ελληνικό είτε το αλβανικό τμήμα της τάξης που του αναλογεί.

Παρακάτω θα βρείτε τα στοχεία και την τοποθεσία μας. Για οποιαδήποτε απορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Στοιχεία 9-χρονου σχολείου:

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 084269793, 0695277473

email: enniahrono@gmail.com

ΔΕΙΤΕ 

Αποστολή αγάπης προς στα χωριά της Βορείου Ηπείρου από την «Αρωγή Τρικάλων»

Το Σχολείο “Πνοή Αγάπης” της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας

Back to top button