Χιλιάδες επισκέπτες στη 2η Γιορτή Μανιταριού

Χιλιάδες επισκέπτες στη 2η Γιορτή Μανιταριού στην Καλαμπάκα | ΕΙΚΟΝΕΣ

Χιλιάδες επισκέπτες στη 2η Γιορτή Μανιταριού στην Καλαμπάκα …Μοιράστηκαν γύρω στις 10.000 μερίδες μανιταριών εντελώς δωρεάν.

Περίπου 8.000 επισκέπτες υπολογίζεται πως πέρασαν στη διάρκεια της 2ης Γιορτής Μανιταριού που έγινε στην Καλαμπάκα το περασμένο τριήμερο.

giorti manitariou 3

Η συμμετοχή του κόσμου προκάλεσε την ικανοποίηση στους ανθρώπους του Μουσείου Φυσικής Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών, καθώς, παρότι ο χώρος της γιορτής ήταν διπλάσιος του περσινού, αποδείχθηκε τελικά λίγος για να χωρέσει τις χιλιάδες του κόσμου.

Δεκατέσσερις σεφ δημιουργούσαν μανιταροεδέσματα σε δεκαπέντε διαφορετικές εκδοχές. Ψητά μανιτάρια, ριζότο μανιταριών, μανιταρόσουπες, μανιτάρι σνίτσελ και τρουφομακαρονάδες ήταν μόνο ορισμένα από αυτά.

giorti manitariou 9

Η γιορτή ξεκίνησε με θεατρικά δρώμενα και συναυλία, συνεχίστηκε το πρωινό του Σαββάτου με κυνήγι τρούφας, συλλογή και ταυτοποίηση μανιταριών, ενώ «μανιταρογνωσία» υπήρξε και το απόγευμα στο σεμινάριο του προέδρου Μανιταρόφιλων Ελλάδας, Γιώργου Κωνσταντινίδη.

Το αδιαχώρητο συνέβη το βράδυ του Σαββάτου όπου το φαγητό, το τραγούδι και ο χορός που συνόδευε το μουσικό συγκρότημα «Manitarock», αποτέλεσαν την κορύφωση του τριημέρου.

giorti manitariou 8

Η γιορτή έκλεισε την Κυριακή με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα και δράσεις για τα παιδιά, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν κατά τη διάρκειά της, εκτός του διευθυντή του Μουσείου Νίκου Πάλλα, ο δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης και ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Αναγνωστόπουλος.

Χιλιάδες επισκέπτες στη 2η Γιορτή Μανιταριού στην Καλαμπάκα