3 Ιουνίου: Σήμερα γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

3 Ιουνίου: Σήμερα γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου -Μία μέρα αφιερωμένη στο ποδήλατο, το πιο απλό, προσιτό και φιλικό προς το περιβάλλον μέσο κυκλοφορίας που μπορούν να χρησιμοποιήσουν άτομα κάθε ηλικίας.

Η ημέρα ορίστηκε να γιορτάζεται την τρίτη ημέρα κάθε Ιουνίου από τον ΟΗΕ σε μία πολύ πρόσφατη απόφαση που εδραιώθηκε μόλις στις 12 Απριλίου του 2018.

Οι λάτρεις του ποδηλάτου είναι οι υπεύθυνοι για απόφαση αυτοί καθώς οι πιέσεις ασκήθηκαν μέσω μιας διεθνούς εκστρατείας η οποία είχε ως αποτέλεσμα την γενική συνέλευση του διεθνούς οργανισμού.

Στην εκστρατεία αυτή πρωταγωνίστησε ο Πολωνός κοινωνιολόγος και ακτιβιστής dr. Λέσεκ Σιμπίλσκι, ο οποίος διετέλεσε πρώην μέλος της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στη Πολωνία.

Το σχετικό ψήφισμα καλεί τις χώρες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να διοργανώνουν εκδηλώσεις και δραστηριότητες με στόχο την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσο κυκλοφορίας, της ανάπτυξης ποδηλατικής κουλτούρας και την ενημέρωση για τη σωστή οδηγική ασφάλεια.

Στην χώρα μας πράγματι στις 3 Ιουνίου γίνεται διάφορες εκδηλώσεις και ποδηλατοδρομίες σε πολλές πόλεις

ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Ο Δήμος Τρικκαίων διοργανώνει και το 2023 την Ποδηλατάδα με αφορμή την Ημέρα Ποδηλάτου (3 Ιουνίου κάθε χρόνο).

Λόγω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος η βόλτα στα Τρίκαλα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023.

Αφετηρία θα είναι η πλατεία Εθνικής Αντίστασης και το σήμα έναρξης θα δοθεί στις 19:30. [ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ]

Το ποδήλατο εξάλλου είναι ένα μέσο το οποίο πέρα από φιλικό στο περιβάλλον, κάτι το οποίο επιδιώκει ο ΟΗΕ, βρίσκεται σε χρήση πάνω από δύο αιώνες και προσφέρει σωματική άσκηση.

3 Ιουνίου: Σήμερα γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου – trikala365.gr

– Δείτε Σχετικά Δημοσιεύματα της κατηγορίας “ΧΡΟΝΙΚΑ

– Ακολουθήστε το Trikala365.gr στο Google News  για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Δείτε επίσης

Back to top button