Ακύλας και Πρίσκιλλα: Οι Άγιοι των Ορθόδοξων ερωτευμένων γιορτάζουν σήμερα 13 Φεβρουαρίου!

Ακύλας και Πρίσκιλλα: Οι Άγιοι των Ορθόδοξων ερωτευμένων γιορτάζουν σήμερα 13 Φεβρουαρίου! – Ζεύγος Ιουδαίων, που μυήθηκε στον Χριστιανισμό από τον Απόστολο Παύλο.

Η μνήμη τους εορτάζεται στις 13 Φεβρουαρίου και μεμονωμένα του Ακύλα στις 14 Ιουλίου.

Βιογραφία

Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος το 2000 κόντρα στην εμπορευματοποίηση της αγάπης και του έρωτα, στο πρόσωπο του Αγίου Βαλεντίνου, πρότεινε την ανάδειξη δύο Αγίων, του Ακύλα και της Πρίσκιλλας για την «Ορθόδοξη  Ημέρα των Ερωτευμένων».

Στην προσπάθειά του να αναδείξει την πλάνη για τους Ορθοδόξους, ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος πρότεινε στη νεολαία να τιμά τον έρωτα στο πρόσωπο ενός ζευγαριού που σε όλη τη ζωή του πορεύτηκε με βάση τον αλληλοσεβασμό και αποτέλεσε παράδειγμα για πολλούς.

Οι Άγιοι Απόστολοι Ακύλας και Πρίσκιλλα ήταν ζευγάρι Ιουδαίων και καταγόταν από τον Πόντο. Κατοικούσαν στην Κόρινθο και εξασκούσαν το επάγγελμα του σκηνοποιού. Ήσαν δε άνθρωποι ενάρετοι και ευσεβείς.

Όταν ο απόστολος Παύλος, επισκέφθηκε την Κόρινθο, για να διδάξει την ορθόδοξη πίστη, το ζεύγος του προσέφερε θερμή φιλοξενία καθώς είχε εντυπωσιαστεί με το κήρυγμά του.

Τόσο τους άγγιξε ο φλογερός και σωτήριος λόγος του απόστολου, ώστε αφού κατηχήθηκαν και βαπτίσθηκαν από αυτόν, αποφάσισαν να τον ακολουθήσουν στις περιοδείες του ως βοηθοί του.

O απόστολος εντυπωσιάσθηκε τόσο από τις αρετές και τη χριστιανική τους δράση ώστε τους μνημονεύει στις επιστολές του γράφοντας ότι για τις προσφερθείσες υπηρεσίες τους και το θάρρος είναι ευγνώμων όχι μόνον εκείνος, αλλά και όλες οι εκκλησίες των εθνών.

Αργότερα οι διώκτες του χριστιανισμού τούς συνέλαβαν και αποκεφάλισαν τούς Αγίους χαρίζοντάς τους μαζί με τον τίτλο των Αποστόλων και τον τίτλο των Μαρτύρων.

Ακύλας και Πρίσκιλλα: Οι Άγιοι των Ορθόδοξων ερωτευμένων γιορτάζουν σήμερα 13 Φεβρουαρίου! – trikala365.gr

– Δείτε Σχετικά Δημοσιεύματα της κατηγορίας “ΧΡΟΝΙΚΑ

– Ακολουθήστε το Trikala365.gr στο Google News  για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Δείτε επίσης

Δείτε τα τελευταία δημοσιεύματα
Back to top button