Απογραφές Πληθυσμού: Τι πληθυσμό είχε η Ελλάδα το 1821 – Μία ιστορική αναδρομή

Απογραφές Πληθυσμού: Τι πληθυσμό είχε η Ελλάδα το 1821 – Η Απογραφή Πληθυσμού αποτελεί διαχρονικά την πλέον σύνθετη και ευρείας κλίμακας στατιστική εργασία ενός Κράτους ενώ τα αποτελέσματά της αντικατοπτρίζουν τις δημογραφικές, πολιτικές και κοινωνικοοικονομικές συνθήκες της εποχής που διενεργείται.

Στις σελίδες του Λευκώματος που συνέθεσε και επεξεργάστηκε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), παρουσιάζονται ο σκοπός και ο τρόπος διεξαγωγής των Απογραφών Πληθυσμού και αποτυπώνονται οι αλλαγές στα δημογραφικά, κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ελλάδας από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, το 1821, μέχρι τις μέρες μας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ…

Τεκμηριώνονται επίσης, τόσο η ιστορική εξέλιξη όσο και η αναγκαιότητα κατάρτισης επίσημων στατιστικών στη βάση συγκεκριμένων επιστημονικών κανόνων και προτύπων και καταγράφονται οι καινοτόμες προσεγγίσεις στην οργανωτική δομή, στη διαδικασία συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων, καθώς και στη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων που αφορούν στις Απογραφές από τις απαρχές του Ελληνικού Κράτους μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, παρατίθενται παραλειπόμενα που αφορούν στη διενέργεια πολλών Απογραφών, τα οποία δεν είναι ευρέως γνωστά.

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη της ΕΛΣΤΑΤ – Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Απογραφές Πληθυσμού: Τι πληθυσμό είχε η Ελλάδα το 1821 – Μία ιστορική αναδρομή – trikala365.gr

Δείτε σχετικά άρθρα της κατηγορίας “ΣΕΡΦΑΡΟΝΤΑΣ” – Ακολουθήστε το Trikala365.gr στο Google News  για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Ροή Δημοσιευμάτων

Back to top button