Κοινωνία - Γεγονότα

Αποζημίωση 20.000 ευρώ σε βάρος εργοδότη για παρενόχληση και σεξιστικά σχόλια

Αποζημίωση 20.000 ευρώ σε βάρος εργοδότη για παρενόχληση και σεξιστικά σχόλια… επιδίκασε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ακυρώνοντας μάλιστα την απόλυση εργαζόμενης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ένωση», το δικαστήριο δικαίωσε εργαζόμενη – μέλος του, καταδικάζοντας εργοδότη με ποσό 20.000 ευρώ για αποκατάσταση ηθικής βλάβης που προκάλεσε με τη συμπεριφορά του.

Ο συγκεκριμένος εργοδότης σχεδόν καθημερινά παρενοχλούσε, προσέβαλε και απαξίωνε την εργαζόμενη, απευθυνόμενος με σεξιστικά σχόλια, ανήθικες προτάσεις και ύβρεις προς αυτή.

Όταν η εργαζόμενη βρήκε το θάρρος και αντέδρασε σε όλα τα παραπάνω, ο εργοδότης φρόντισε να την απομακρύνει από την εργασία δίχως να της καταβάλει τα εκ του νόμου προβλεπόμενα.

Το Δικαστήριο συνολικά αναγνώρισε απαιτήσεις ύψους 36.839,50€, ενώ είχε προηγηθεί η επιβολή προστίμων από την Επιθεώρηση Εργασίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Στο πλευρό της εργαζόμενης, στάθηκαν, εκτός από την «Ένωση», η ΓΣΕΕ και ο δικηγόρος Σπύρος Ρομποτής, σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, ενώπιον της Επιθεώρησης Εργασίας, του Συνηγόρου του Πολίτη και του δικαστηρίου.

tovima.gr

Αποζημίωση 20.000 ευρώ σε βάρος εργοδότη για παρενόχληση και σεξιστικά σχόλια

*** Δείτε τα Τελευταία Δημοσιεύματα για τα Τρίκαλα,  Ειδήσεις που μας αφορούν, Ειδήσεις - Γεγονότα, από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο Trikala365.gr
Back to top button