Επικαιρότητα

Δεύτερος σε φοροδιαφυγή ο νομός Τρικάλων!

Έχουμε συνηθίσει στο νομό Τρικάλων – και κυρίως στην πόλη των Τρικάλων, να ξεχωρίζουμε για τα θετικά της περιοχής.

Δεύτερος σε φοροδιαφυγή ο νομός Τρικάλων! Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ είμαστε «ξεχωριστοί» και για έναν ακόμη λόγο: Αυτόν της φοροδιαφυγής.

Οι 10 νομοί της χώρας με τα με­γαλύτερα ποσοστά φορολογικής παραβατικότητας, όπως καταγρά­φονται στη μελέτη της ΑΑΔΕ, είναι η Κέρκυρα με ποσοστό παραβατικότητα 68% και ακολουθεί ο νομός Τρικάλων.

Στη συνέχεια άλλοι τουριστικοί κυρίως προορισμοί όπως  η Αχαΐα, η Κορινθία, η Λάρισα, η Μεσσηνία και ειδικότερα η Πύλος, με 50%, η Μεσσήνη με 40% και οι Γαργαλιάνοι με 36%, η Αργολίδα, η Λευκάδα, η Κεφαλονιά και η Βοιωτίας.

Την τριετία 2016-2018 πραγμα­τοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα περισσότεροι από 247.406 επιτό­πιοι φορολογικοί έλεγχοι ενώ σε 46.993 επιχειρήσεις διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις.

Η συντριπτική πλειοψηφία των επιτόπιων ελέγχων με διαπίστωση παράβασης αφορούν περιπτώσεις εντοπισμού μη έκδοσης ή ανακρι­βούς έκδοσης από μία έως τρεις αποδείξεις.

Σε 13.495 επιτόπιους ελέγχους διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας απόδειξης, σε 3.819 ελέγχους η μη έκδοση δύο αποδείξεων, σε 1.538 περιπτώσεις δεν είχαν εκδο­θεί τρεις αποδείξεις.

Μάλιστα 489 επιχειρήσεις εντοπίστηκαν μετά από έλεγχο να μην έχουν κόψει 10 απο­δείξεις και πάνω ενώ συνολικά ο αριθμός των παραστατικών που δεν είχαν εκδοθεί ανήλθε σε 29.499!

Στον τομέα του εμπορίου το πο­σοστό παραβατικότητας ήταν 10% και προέκυψε από τη διενέργεια 8.678 ελέγχων εκτός εγκατάστα­σης της επιχείρησης ενώ σε 19.027 ελέγχους εντός εγκατάστασης το ποσοστό διαμορφώθηκε σε 29,2%.

Πάντως, τα υψηλότερα ποσοστά φοροδιαφυγής παρατηρούνται στην παροχή υπηρεσιών.

Trikalaerevna.gr

Δεύτερος σε φοροδιαφυγή ο νομός Τρικάλων!

*** Δείτε τα Τελευταία Δημοσιεύματα για τα Τρίκαλα,  Ειδήσεις που μας αφορούν, Ειδήσεις - Γεγονότα, από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο Trikala365.gr
Tags
Back to top button