Δέκα λόγοι που τα κουνούπια προτιμούν εσάς και όχι τους γύρω σας

Όπως θα έχετε παρατηρήσει όταν κάθεστε με την οικογένειά σας ή τους φίλους σας τα κουνούπια δεν δείχνουν την ίδια προτίμηση σε όλους και γι’ αυτό υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι.

Δέκα λόγοι που τα κουνούπια προτιμούν εσάς και όχι τους γύρω σας! Το καλοκαίρι πέρα από τις όμορφες και χαλαρές στιγμές που φέρνει στην καθημερινότητά μας, φέρνει και κάποιους ανεπιθύμητους και ενοχλητικούς επισκέπτες, δηλαδή τα κουνούπια!

Ας δούμε 10 λόγους που δεν δείχνουν την ίδια προτίμηση σε όλους …

1. Γρήγορος Μεταβολισμός

Τα κουνούπια αγαπούν την χοληστερίνη και σύμφωνα με μελέτες, έχετε περισσότερες πιθανότητες να σας τσιμπήσουν εάν έχετε αυξημένα επίπεδα χοληστερίνης. Όσοι έχουν γρήγορο μεταβολισμό εκκρίνουν μεγαλύτερες ποσότητες χοληστερίνης από όσους έχουν υψηλά επίπεδα χοληστερίνης στον οργανισμό τους.

2. Κατανάλωση Αλκοόλ

Έρευνες έχουν δείξει πως η κατανάλωση ακόμα και μιας μπύρας μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες να σας προτιμήσουν τα κουνούπια.

3. Βακτήρια του δέρματος

Τα μικρόβια που προκαλούν τις δυσάρεστες οσμές στα πόδια, δηλαδή τα βακτήρια του δέρματος προσελκύουν τα κουνούπια, οπότε θα πρέπει να πλένετε καλά τα πόδια σας.

4. Τύπος αίματος

Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως τελικά τα κουνούπια έχουν προτιμήσεις σε συγκεκριμένες ομάδες αίματος, με την Ο να είναι ιδιαίτερα ψηλά στις προτιμήσεις τους. Εάν είχατε ομάδα αίματος Α συγκεντρώνετε λιγότερες πιθανότητες.

5. Εκκρίσεις σωματικών υγρών

Το 85% των ανθρώπων εκκρίνουν ένα χημικό συστατικό στα σωματικά υγρά τους το οποίο υποδηλώνει την ομάδα αίματος τους. Τα κουνούπια τείνουν να προτιμούν ανθρώπους που ανήκουν σε αυτή την μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, ανεξάρτητα από την ομάδα αίματος τους.

6. Αναπνοή

Τα κουνούπια μπορούν να σας ανιχνεύσουν από απόσταση 50 μέτρων χάρη στο διοξείδιο του άνθρακα που βρίσκεται στην αναπνοή σας. Οι εύσωμοι άνθρωποι τείνουν να έχουν μεγαλύτερες αναπνοές, κάτι που σημαίνει ότι απελευθερώνουν μεγαλύτερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, με αποτέλεσμα να είναι πιο ορατοί στα κουνούπια.

7. Το ντύσιμο

Τα κουνούπια χρησιμοποιούν και την όραση τους σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, τα κουνούπια έλκονται από τα σκούρα χρώματα, οπότε προτιμήστε ανοιχτόχρωμα ρούχα.

8. Ο ιδρώτας

Η άσκηση ανεβάζει την θερμοκρασία του σώματος, με αποτέλεσμα την εφίδρωση. Τα κουνούπια προσελκύονται από τις μυρωδιές του γαλακτικού οξέος, του ουρικού οξέος και της αμμωνίας που βρίσκονται στον ιδρώτα.

9. Το μωρό

Οι έγκυες γυναίκες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να δεχτούν τσίμπημα από τα κουνούπια. Αυτό συμβαίνει τόσο γιατί έχουν μεγαλύτερες ανάσες και άρα μεγαλύτερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα στην αναπνοή τους, αλλά και γιατί οι κοιλιές τους είναι πιο θερμές λόγω της εγκυμοσύνης.

10. Η φυσική άμυνα

Τέλος, υπάρχει μια μερίδα τυχερών που δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, καθώς εκκρίνουν ένα χημικό συστατικό που καλύπτει την μυρωδιά του ιδρώτα τους. Αυτό τους καθιστά ουσιαστικά αόρατους στα κουνούπια και αποτελεί φυσική άμυνα.

Δέκα λόγοι που τα κουνούπια προτιμούν εσάς και όχι τους γύρω σας – trikala365.gr

Δείτε Σχετικά Δημοσιεύματα της κατηγορίας “ΧΡΗΣΙΜΑ” η επισκεφθείτε τo Trikala365.gr/mag

Ακολουθήστε το Trikala365.gr στο Google News  για τις σημαντικότερες ειδήσεις

trikala365.gr

Δείτε επίσης

Δείτε τα τελευταία δημοσιεύματα
Back to top button