Διαθέσιμα στο κοινό τα ηλεκτρικά οχήματα στα Τρίκαλα

Τα τρίκυκλα ηλεκτρικά οχήματα θα προσφέρονται για κοινή χρήση στους προμηθευτές ελαφρών αγαθών, ενώ τα τετράκυκλα στους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης.

Διαθέσιμα στο κοινό τα ηλεκτρικά οχήματα στα Τρίκαλα! Πιο συγκεκριμένα, στην πόλη των Τρικάλων θα δοκιμαστούν 10 συνολικά ηλεκτρικά οχήματα (5 τρίκυκλα & 5 τετράκυκλα) της εταιρείας KYBURZ με έδρα την Ελβετία.

Επιπλέον, η χρήση τέτοιων οχημάτων θα υποστηρίζεται μέσω υπηρεσιών για την κράτηση οχήματος καθώς και μέσω εφαρμογών για τη συλλογή πόντων και την απολαβή ανταμοιβών.

Στο Infopoint της κεντρικής πλατείας μπορείτε να ενημερωθείτε, να κάνετε την εγγραφή και να οδηγήσετε ένα όχημα! (απαιτείται δίπλωμα οδήγησης μοτοσυκλέτας).

Τα δύο πρώτα ηλεκτροκίνητα οχήματα βρίσκονται από το πρωί της Τετάρτης (17-4-19) στους δρόμους των Τρικάλων.

Έχουν αυτονομία για 60-100χλμ, η μέγιστη ταχύτητα που φτάνουν είναι τα 35 χλμ. και θεωρούνται ιδανικά για κίνηση μέσα στην πόλη.

Η εταιρεία e-Trikala AE έχει παραλάβει τα οχήματα και ήδη έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές με τους προμηθευτές ελαφρών αγαθών.

Το έργο ELVITEN (http://www.elviten-project.eu), το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος «HORIZON 2020», στοχεύει στην προώθηση της χρήσης των ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων (EL-Vs), όπως ποδήλατα, σκούτερ, τρίκυκλα και τετράκυκλα, ως άνετου μέσου μεταφοράς στις πόλεις. #letsgoelectric ( facebook.com/etrikala.SA/)

Διαθέσιμα στο κοινό τα ηλεκτρικά οχήματα στα Τρίκαλα
Back to top button
Close