Εύσημα Μέρκελ στον Δήμο Τρικκαίων | ΒΙΝΤΕΟ

Σε μια ύψιστης σημασίας αναγνώριση για τον Δήμο Τρικκαίων προέβη η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Εύσημα Μέρκελ στον Δήμο Τρικκαίων – Στη διάρκεια της ομιλίας της στο πλαίσιο του Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ, τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, στο «Μέγαρο της Γερμανικής Οικονομίας – Haus der Deutschen Wirtschaft», η κ. Μέρκελ αναφέρθηκε στις ψηφιακές δράσεις της Ευφυούς Πόλης, που υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων.

Παρόντος του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το θέμα συζήτησης ήταν «Όραμα και ευκαιρίες επενδύσεων». Στο πλαίσιο αυτό η κ. Μέρκελ προέβη στην αναφορά στον Δήμο Τρικκαίων, ως ένα παράδειγμα για όλα, όσα ο Δήμος υλοποιεί σε πραγματικό επίπεδο και πιλοτικά, όσα σχεδιάζει και προωθεί για τους πολίτες και τις υπηρεσίες του.

Συγκεκριμένα, η κ. Μέρκελ, αναφερόμενη στις ελληνογερμανικές σχέσεις, επεκτάθηκε και σε θέματα, για τα οποία οφείλει η ενωμένη Ευρώπη να δράσει.

Ένα από αυτά, το «πώς τοποθετούμε τους εαυτούς μας για την ανταγωνιστική κατάσταση που έχουμε» και επεσήμανε ότι «αυτό που είναι πολύ σημαντικό για μένα, είναι οι δυνατότητες ψηφιοποίησης που μπορούμε να κάνουμε στην Ευρώπη».

Και συνέχισε, αναφερόμενη στις ελληνικές πόλεις…

οι οποίες «δείχνουν τι διακρίνει τις έξυπνες πόλεις: για παράδειγμα, στα Τρίκαλα, δεν είναι μόνο τα αυτόνομα λεωφορεία που θα έρθουν (σ.σ.: αναφέρεται στην υπογραφή αγοράς δύο λεωφορείων από τον Δήμο Τρικκαίων για αυτόνομη οδήγηση), αλλά όλες οι υπηρεσίες της πόλης είναι επίσης συνδεδεμένες μεταξύ τους.

Ετσι ένας διοικητικός υπάλληλος μπορεί να ελέγξει την κατάσταση των φωτεινών σηματοδοτών, των σωλήνων νερού, των ελεύθερων χώρων στάθμευσης και ακόμη και των θέσεων κάθε απορριμματοφόρου…

(και απευθυνόμενη σε Γερμανό αξιωματούχο, του επισημαίνει: Πιστεύουμε ότι το Βερολίνο μπορεί ακόμα να μάθει κάτι από αυτό!).

Δείτε το βίντεο στο παρακάτω βίντεο, η αναφορά στα Τρίκαλα στο 17:00 και μετά

Εύσημα Μέρκελ στον Δήμο Τρικκαίων – trikala365.gr +
Back to top button
Close