Επίδομα 800€ – Επιτήδειοι πετυχαίνουν τζάκ πότ

Απίστευτες καταγγελίες για ορισμένα φροντιστήρια κάνουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ). Καθηγητές κάνουν μαθήματα online και παίρνουν επίδομα 800 ευρώ

Επίδομα 800€ – Επιτήδειοι πετυχαίνουν τζάκ πότ – Οπως καταγγέλουν οι συνδικαλιστές, κάποιοι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων επιβάλλουν διαδικτυακή εργασία σε εκπαιδευτικούς, αλλά αν και είναι υποχρεωμένοι να τους καταβάλλουν το μισθό, τους υποχρεώνουν παράνομα να ενταχθούν στο «μηχανισμό στήριξης εργαζόμενων» (για τα 800 ευρώ) που προβλέπεται σε σχέση με τον κορονοϊό.

Η ΟΙΕΛΕ με σημερινή της επιστολή προς τους Υπουργούς Παιδείας, Εργασίας και Δικαιοσύνης αναφέρει ότι:

«Με τον  τρόπο αυτό οι ιδιοκτήτες, ενώ εισπράττουν κανονικά δίδακτρα, απαλλάσσονται από την καταβολή μισθών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και ταυτόχρονα παίρνουν και το επίδομα της πολιτείας για τη στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων.

Με λίγα λόγια, οι επιτήδειοι πετυχαίνουν ένα χυδαίο τζάκ πότ στην πιο δύσκολη στιγμή της κοινωνίας, με θύματα το δημόσιο συμφέρον, τα κρατικά ταμεία, τους εργαζόμενους, αλλά και τους νομίμως λειτουργούντες επιχειρηματίες, καθώς δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Πολύ μικρότερη έκταση έχει το φαινόμενο αυτό στο χώρο των ιδιωτικών σχολείων, καθώς ελάχιστα (ευτυχώς) εκπαιδευτήρια ακολουθούν τέτοιες πρακτικές». 

Η ΟΙΕΛΕ ταυτόχρονα καλεί τους εργοδοτικούς φορείς σε Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών να πάρουν άμεσα θέση για τις παράνομες πρακτικές ιδιοκτητών που δεν πλήττουν μόνο την κοινωνία και τους εργαζόμενους, αλλά και τα νομοταγή μέλη τους.

Επίδομα 800€ – Επιτήδειοι πετυχαίνουν τζάκ πότ – trikala365.gr +
Back to top button