Έργα αναψυχής και περιπάτου στο «νησάκι» στο πάρκο Ματσόπουλου

Έργα αναψυχής και περιπάτου στο «νησάκι» του πάρκου Ματσόπουλου… Διαγωνισμό για ένα ακόμη χώρος αναψυχής, περιπάτου και ήπιας άθλησης από τον Δήμο Τρικκαίων.

Πρόκειται για την υλοποίηση του σχεδιασμού του Δήμου, για διαμόρφωση του χώρου πίσω από τον Μύλο των Ξωτικών, γνωστού και ως «νησάκι», σε χώρο περιπάτου.

Έργα αναψυχής και περιπάτου στο «νησάκι» του πάρκου Ματσόπουλου

Ο Δήμος Τρικκαίων, υλοποιεί τις δεσμεύσεις του, προσφέροντας έναν χώρο για τους κατοίκους ολόκληρης της συνοικίας της Αγίας Μονής, των παρακείμενων συνοικιών Πυργετού και Πύργου, αλλά και ολόκληρο τον πληθυσμό στο νότιο και το νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης.

Με δεδομένη, όμως, την τεράστια «δημοσιότητα» του χώρου και το αρκούντως όμορφο φυσικό περιβάλλον, δίπλα από τις όχθες του Αγιαμονιώτη ποταμού, είναι αναμενόμενο, ο χώρος να αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους τους τρικαλινούς και τους επισκέπτες.

Έργα αναψυχής και περιπάτου στο «νησάκι» του πάρκου Ματσόπουλου

Ένα έργο με προϋπολογισμό 250.000€  (μαζί με ΦΠΑ) με χρήματα που εξασφαλίζει ο Δήμος και με διάθεση να ξεκινήσει άμεσα, ώστε να υλοποιηθεί σταδιακά.

Σύμφωνα με τα όσα μελέτησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, η πρώτη αυτή φάση αφορά σε έξι εργασίες, από τι 18 συνολικά που περιλαμβάνει η αναμόρφωση του χώρου. Συγκεκριμένα, ο ανάδοχος του έργου καλείται να κατασκευάσει:

Αθληση και παιχνίδι

  1. Περιπατητικός διάδρομο κίνησης από νταμαρόδεμα (χρώματος κεραμιδί)  1.500 μέτρων μήκους και επιπλέον 500 μέτρων εναλλακτικών διαδρομών.
  2. Στίβος άσκησης από νταμαρόδεμα (χρώματος ώχρα) 628 μέτρων τετραγωνικών.

Υποδομές

  1. Ξύλινη περίφραξη στο σύνολο του χώρου του νησιού.
  2. Δυο μεταλλικές γέφυρες για περισσότερη σύνδεση της πόλης και της γειτονιάς με το Νησάκι.
  3. Καθαρισμός και συντήρηση των όχθεων του ποταμού και κατασκευή ξύλινων εξεδρών στα πρανή των όχθεων.
  4. Φωτισμός χώρου.

Με το έργο αυτό, μαζί με το πάρκο του Αη Γιώργη και το νέο πάρκο στη Σωτήρα, ο Δήμος των Τρικκαίων «εξοπλίζει την πόλη των Τρικάλων στις τρεις παρυφές της, με χώρους άθλησης, περιπάτου, αναψυχής, ξεκούρασης, για τους κατοίκους όλων των ηλικιών.

***Την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου υπέγραψε τη σύμβαση για το έργο, με τίτλο «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓΙΑΜΟΝΙΩΤΗ ΠΟΤΑΜΟΥ».  Το έργο είχε προϋπολογισμό 250.000€ και το ανέλαβε η εταιρεία ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε. (με έκπτωση 56%) και θα πρέπει να είναι έτοιμο σε έξι μήνες.

Έργα αναψυχής και περιπάτου στο «νησάκι» του πάρκου Ματσόπουλου

Back to top button
Close