Η εξήγηση για τις ραβδώσεις που έχουν τα κέρματα στο πλάι

Η εξήγηση για τις ραβδώσεις που έχουν τα κέρματα στο πλάι – Η εξήγηση για τις ραβδώσεις που έχουν τα κέρματα στο πλάι – Θα έχετε παρατηρήσει πως τα κέρματα έχουν στο πλάι γραμμές, ωστόσο γνωρίζετε τον λόγο που βρίσκονται εκεί;

Υπάρχουν πολλές μικρές λεπτομέρειες στην καθημερινότητά μας, για τις οποίες δεν δίνουμε σημασία, τις προσπερνάμε και δεν αναρωτιόμαστε ποτέ γι αυτές, απλά συνηθίζουμε στην ιδέα και στο να υπάρχουν στη ζωή μας. Όπως; Οι ραβδώσεις που έχουν τα κέρματα στο πλάι. Οι διάφορες γραμμές, πιο πυκνές σε άλλα νομίσματα, πιο μεγάλες σε άλλα.

Μπορεί να μην έχουμε αναρωτηθεί ποτέ ή ακόμα κι αν το κάναμε να μην εντρυφήσαμε περισσότερο για να φτάσουμε στην απάντηση, ωστόσο έχουν λόγο που υπάρχουν εκεί και δεν μπήκαν έτσι για τη διακόσμηση.

Η απάντηση αυτή «κρύβεται»- σύμφωνα με το Insider- πίσω στο 1792 και στον νόμο περί νομισμάτων που δημιούργησε το νομισματοκοπείο των ΗΠΑ, καθώς αρκετά νομίσματα είχαν κατασκευαστεί από χρυσό και ασήμι.

Αναμφισβήτητα, πολύτιμα μέταλλα, τα οποία δελέασαν τους διάφορους εγκληματίες στο να στήσουν μια διαφορετική «επιχείρηση» και να φαίνονται παράλληλα «καθαροί». Αυτοί λοιπόν, μπορούσαν να βγάλουν επιπλέον κέρδος μέσω μια διαδικασίας την οποία, σύμφωνα με το Mental Floss, την ονόμαζαν «κοπή νομισμάτων».

Μέσω αυτής λοιπόν, έξυναν τα νομίσματα στις άκρες τους και μάζευαν τα ρινίσματα τα οποία στη συνέχεια τα πουλούσαν σε άλλους εγκληματίες, οι οποίοι με τη σειρά τους έφτιαχναν νέα νομίσματα.

Όταν έγιναν αντιληπτοί, οι αρχές αποφάσισαν να δημιουργούν ραβδώσεις ώστε να είναι ευδιάκριτο αν κάποιος τα είχε ξύσει ή είχε επιχειρήσει να τα ξύσει. Σύμφωνα με το Insider αυτή η τεχνική, δυσκόλεψε και την παραχάραξη των νομισμάτων.

Η εξήγηση για τις ραβδώσεις που έχουν τα κέρματα στο πλάι – trikala365.gr

Δείτε Σχετικά Δημοσιεύματα της κατηγορίας “ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ” – Ακολουθήστε το Trikala365.gr στο Google News  για τις σημαντικότερες ειδήσεις

trikala365.gr

Δείτε επίσης

Δείτε τα τελευταία δημοσιεύματα
Back to top button