Η γέφυρα του «Πίχτου» πριν την πλημμύρα του 1907

Η γέφυρα του «Πίχτου» πριν την πλημμύρα του 1907 Η φωτογράφηση και η κυκλοφορία της συγκεκριμένης καρτ ποστάλ έχει γίνει σαφώς πριν από την πλημμύρα του 1907

Εξαιρετική πολυτοξωτή πέτρινη γέφυρα του «Πίχτου» η οποία συνέδεε επί τουρκοκρατίας τις δύο πλευρές της πόλης στο νευραλγικό σημείο όπου σήμερα οι σύγχρονες πεζογέφυρες με το άγαλμα του Ασκληπιού.

Η εικόνα δείχνει την παραποτάμια περιοχή κατάφυτη, με πλούσια νερά και τον μιναρέ του Τζαμιού Μεχμέτ Αγά (επί της σημερινής οδού Κωλέττη) να διακρίνεται, καθώς και την ορεογραμμή του Κόζιακα.

Στα αριστερά αμυδρώς διακρίνουμε τα τραπεζάκια του καφενείου «Μικρό Φάληρο» των Κλειδωνά – Ελευθεριάδη που την εποχή εκείνη αποτελούσε σημείο συνάντησης των «αστών» της πόλης.

Η φωτογράφηση και η κυκλοφορία της συγκεκριμένης καρτ ποστάλ έχει γίνει σαφώς πριν από την πλημμύρα του 1907, δεδομένου ότι τα τόξα της γέφυρας παραμένουν αλώβητα.

“Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση”

Η γέφυρα του «Πίχτου» πριν την πλημμύρα του 1907

ΦΩΤΟ : Ο Βολιώτης Στέφανος Στουρνάρας , πρωτοπόρος στην Ελλάδα, φωτογράφος και εκδότης  την φωτογράφησε… από την κεντρική γέφυρα των Τρικάλων.

*** Σε μεταγενέστερη θα δούμε τις καταστροφές που προκάλεσε η μεγάλη αυτή πλημμύρα και στην εν’ λόγω γέφυρα.

Πηγή: trikalanews.gr / Αρθρογράφος: Σωτήρης Κύρμπας

Η γέφυρα του «Πίχτου» πριν την πλημμύρα του 1907

Back to top button