Η προσωπογραφία του Βασίλη Τσιτσάνη με “Σύνθεση” χιλιάδων ψηφίδων | ΦΩΤΟ

Μια “σύνθεση” χιλιάδων ψηφίδων σε 18 τετραγωνικά μέτρα για την προσωπογραφία του Τρικαλινού λαϊκού δημιουργού Βασίλη Τσιτσάνη.

Η προσωπογραφία του Βασίλη Τσιτσάνη με “Σύνθεση” χιλιάδων ψηφίδων! Μια μοναδική προσωπογραφία για τον μεγάλο Τρικαλινό δημιουργό Βασίλη Τσιτσάνη, “χτισμένη” από χιλιάδες ψηφίδες γρανίτη, θα κοσμεί σύντομα το ομώνυμο Μουσείο στα Τρίκαλα.

Η πρωτοποριακή ιδέα ανήκει στον Γιώργο Κ. Κουρμέτζα και στον Μιχάλη Ε. Κουφογιάννη.

Ανήσυχα πνεύματα και οι δύο, σχεδόν με ότι καταπιάνονται στην καθημερινότητά τους, τους συναντήσαμε για πρώτη φορά, κυριολεκτικά ξαπλωμένους στο… πάτωμα.

Σε μία από τις αίθουσες του παλιού Δημοτικού σχολείου στον συνοικισμό Πυργετού του Δήμου Τρικκαίων, που τους παραχωρήθηκε για να δουλέψουν ανενόχλητοι και προσηλωμένοι στο σκοπό τους, στην μεγαλύτερη επιτοίχια προσωπογραφία ψηφιδωτού.

Εκεί, όπου τους τελευταίους έξι μήνες, συνθέτουν κομμάτι-κομμάτι την προσωπογραφία του κορυφαίου λαϊκού βάρδου Βασίλη Τσιτσάνη, δουλεύοντάς την για να κοσμήσει το ομώνυμο μουσείο, στις παλιές Φυλακές της πόλης, ενόψει τον επίσημων εγκαινίων εντός του 2019, χωρίς ακόμη να έχει ορισθεί η ακριβής ημερομηνία.

Το ψηφιδωτό, δε, της προσωπογραφίας του Βασίλη Τσιτσάνη, λόγω του μεγέθους του, δεν θα μπορούσε να δουλευτεί σε πάγκο ή σε εργαστήρι, με τον Γιώργο και τον Μιχάλη να ασχολούνται 6 με 8 ώρες ημερησίως, ξαπλωμένοι σε ειδικά στρώματα ή και στα γόνατα κάποιες φορές.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η πρότασή τους προς τον Δήμο Τρικκαίων για τη δημιουργία του ψηφιδωτού των 18 τετραγωνικών μέτρων, πραγματικό αφιέρωμα τέχνης στον Τρικαλινό δημιουργό, δεν θα μπορούσε παρά να γίνει άμεσα αποδεκτή, με την υποστήριξη και της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Δείτε: ert.gr

Η προσωπογραφία του Βασίλη Τσιτσάνη με “Σύνθεση” χιλιάδων ψηφίδων

Back to top button