Η ταινία της Δευτέρας στην Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων | 24-2-20

Οι προβολές γίνονται κάθε Δευτέρα, στο χώρο του δημοτικού κινηματογράφου στον Μύλο Ματσόπουλου

Η ταινία της Δευτέρας στην Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων – Η πιο όμορφη κινηματογραφική παρέα, η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων και φέτος κοντά στους τρικαλινούς και τις τρικαλινές.

Δευτέρα 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020, Ωρα έναρξης 21.45  : Τίτλος: Θέλημα Θεού (Grâce à Dieu)

Με μια εξαιρετική καταγραφή αληθινού σκανδάλου παιδεραστίας και σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από καθολικό ιερά στη Γαλλία, η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων θίγει ένα θέμα τραγικό.

Το «Θέλημα Θεού», με Χρυσή Αρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου πέρυσι, προβάλλεται τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 και παρουσιάζει όλες τις διαστάσεις ενός τόσο σοβαρού ζητήματος, που απασχολεί πλήθος ανθρώπων σε όλον τον κόσμο.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Αλεξάντρ ζει στη Λιόν με τη γυναίκα και τα παιδιά του. Μια ημέρα μαθαίνει τυχαία ότι ο ιερέας που τον κακοποίησε, όταν ήταν πρόσκοπος, εξακολουθεί να δουλεύει με παιδιά. Αποφασίζει να αναλάβει δράση και τον ίδιο δρόμο ακολουθούν άλλα δύο θύματα του ιερέα, ο Φρανσουά και ο Εμανουέλ. Οι τρεις τους ενώνονται για να «σηκώσουν το πέπλο της σιωπής» γύρω από τη δοκιμασία τους. Αλλά οι επιπτώσεις και οι συνέπειες δεν θα αφήσουν κανέναν ανεπηρέαστο…

ΚΡΙΤΙΚΗ

Στα 137 λεπτά του φιλμ που κυλάνε δίχως τίποτα να μοιάζει περιττό ή βαρετό, ο Οζόν κατορθώνει να χωρέσει σχεδόν όλες τις αποχρώσεις μια αληθινά πολύπλοκης ιστορίας και δεν είναι παρά ελάχιστες οι στιγμές που κάτι μοιάζει έστω και λίγο προφανές ή εύκολο.

Αντιθέτως, έχει πολλές άλλες που κατορθώνουν να είναι βαθιά διαπεραστικές, σχεδόν ανατριχιαστικές, στον τρόπο που η καθολική εκκλησία χειρίζεται υποθέσεις σαν αυτές αλλά και στο πώς ακόμη και οι πιστοί, ή οι ίδιοι οι κοντινοί άνθρωποι των θυμάτων προτιμούν συχνά να κοιτάζουν από την άλλη πλευρά.

Τίτλος: Θέλημα Θεού (Grâce à Dieu)
Σκηνοθεσία – Σενάριο:  Φρανσουά Οζόν
Πρωταγωνιστούν: Μελβίλ Πουπό, Ντενίς Μενοσέ, Σουάν Αρλό, Ζοσιάν Μπαλασκό, Ερίκ Καραβακά
Χώρα: Γαλλία / Γλώσσα: Γαλλικά / Ετος: 2018 /Διάρκεια: 137΄

Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων

Όταν γίνεστε μέλη, εκδίδεται η προσωπική σας κάρτα μέλους, με το ονοματεπώνυμό σας και ενημερώνεστε με γραπτό μήνυμα για όλες τις προβολές και τις εκδηλώσεις της Κινηματογραφικής Λέσχης.

Η εγγραφή μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε προβολή αποφασίσετε να γίνετε μέλη. Η συνδρομή είναι ετήσια και στοιχίζει 20€ και 10€ για φοιτητές και ανέργους.

Το εισιτήριο στοιχίζει 2€ για τα μέλη και 5€ για τα μη μέλη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ TRAILER ΤΟΥ ΦΙΛΜ 

Περισσότερες πληροφορίες στο Τηλ : 698 63 16 460 & Στην σελίδα : Κινηματογραφική Λέσχη

Η ταινία της Δευτέρας στην Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων – trikala365.gr +
Back to top button
Close