Η ταινία της Δευτέρας στην Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων | 20-1-20

Οι προβολές γίνονται κάθε Δευτέρα, στο χώρο του δημοτικού κινηματογράφου στον Μύλο Ματσόπουλου

Η ταινία της Δευτέρας στην Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων – Οι προβολές γίνονται κάθε Δευτέρα, στις 21:45 στο χώρο του δημοτικού κινηματογράφου στον Μύλο Ματσόπουλου.

Η πιο όμορφη κινηματογραφική παρέα, η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων και φέτος κοντά στους τρικαλινούς και τις τρικαλινές.

Δευτέρα 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020, Ωρα έναρξης 21.45  : «Σοφία»

Μια έξοχη, βραβευμένη στις Κάννες ταινία από τη Γαλλία, αποτελεί την επόμενη προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Τρικάλων.

Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 η «Σοφία» κάνει γνωστή την Καζαμπλάνκα αλλά με διαφορετικό τρόπο αυτή τη φορά: παρουσιάζει έναν κόσμο ασφυκτικό απέναντι στη γυναίκα, στη μητέρα, με διακρίσεις και διαιρέσεις που δημιουργούν προβλήματα και έντονες αντιθέσεις κάτω από πέπλα και υποκριτικές συμπεριφορές.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η εικοσάχρονη Σοφία ζει με τους γονείς της στην Καζαμπλάνκα, την οικονομική πρωτεύουσα του Μαρόκου με τις μεγάλες αντιθέσεις ανάμεσα στις κοινωνικές ομάδες. Πάσχοντας από επίμονη άρνηση εγκυμοσύνης, φτάνει σε σημείο να παραβεί τον νόμο, γεννώντας ένα παιδί εκτός γάμου. Στις 24 ώρες που της δίνει το νοσοκομείο για να προσκομίσει τα χαρτιά της αναγνώρισης, η Σοφία και η Λίνα (η ξαδέλφη της, που ζει στην προστατευμένη και πιο «δυτική» πραγματικότητα της τοπικής μπουρζουαζίας), πασχίζουν να αντισταθούν, αν όχι να φέρουν στα μέτρα τους τις ανάλγητες δομές της πατριαρχικής κοινωνίας.

ΚΡΙΤΙΚΗ

Με στρωτή αφήγησή που φαντάζει παραπλανητικά απλή, η «Σοφία» της Μεριέμ Μπενμπαρέκ αποκαλύπτει κάτι πολύ περισσότερο από την ταξική ανισότητα της μαροκινής κοινωνίας ή τους παραδοσιακούς περιορισμούς της γυναικείας ταυτότητας.
Η ταινία κινείται με αυτοπεποίθηση μέσα στο πλαίσιο μιας προβλέψιμης σύγκρουσης ιδιωτικής και δημόσιας ζωής, καταγγέλλοντας ένα αυστηρό modus vivendi, βασισμένο πάνω στην ανισότητα και στον κομφορμισμό. Αλλά όταν η Σοφία αποκαλύψει τον πατέρα του παιδιού της και στο «παιχνίδι» μπουν ο Ομάρ με την οικογένειά του, οι σχέσεις μεταξύ των χαρακτήρων αποκτούν μια πολύ πιο ενδιαφέρουσα δυναμική. Μέσα από τις αντιπαραθέσεις τους, η μαροκινή καθημερινότητα αναδεικνύεται σε πραγματική πρωταγωνίστρια που μοιράζει ρόλους και καθορίζει συμπεριφορές, από αυτήν της φιλελεύθερης ξαδέρφης Λένα σε εκείνη της «συμφεροντολόγου» μητέρας του Ομάρ.

Πηγή: athniorama.gr, flix.gr

ΒΡΑΒΕΙΑ

– Βραβείο Σεναρίου του Τμήματος «Ένα κάποιο βλέμμα» – Cannes Film Festival 2018
– Βραβείο της Επιτροπής Νέων Κριτικών – Transatlantyk Festival Lodz 2018

Τίτλος: Σοφία
Σκηνοθεσία: Meryem Benm’Barek
Σενάριο: Meryem Benm’Barek
Πρωταγωνιστούν: Μαχά Αλεμί, Σαρά Περλέ, Χαμζά Καφίφ
Χώρα: Γαλλία, Κατάρ, Βέλγιο
Γλώσσα: Γαλλικά, Αραβικά
Ετος: 2018
Διάρκεια: 80΄

ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου.
Ωρα έναρξης 21.45

Εισιτήρια: Κάρτα μέλους 20 ευρώ (10 ευρώ για άνεργους/φοιτητές) συν 2 ευρώ ανά ταινία. Μη μέλη 5 ευρώ.

Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων

Όταν γίνεστε μέλη, εκδίδεται η προσωπική σας κάρτα μέλους, με το ονοματεπώνυμό σας και ενημερώνεστε με γραπτό μήνυμα για όλες τις προβολές και τις εκδηλώσεις της Κινηματογραφικής Λέσχης.

Η εγγραφή μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε προβολή αποφασίσετε να γίνετε μέλη. Η συνδρομή είναι ετήσια και στοιχίζει 20€ και 10€ για φοιτητές και ανέργους.

Το εισιτήριο στοιχίζει 2€ για τα μέλη και 5€ για τα μη μέλη.

Περισσότερες πληροφορίες στο Τηλ : 698 63 16 460 & Στην σελίδα : Κινηματογραφική Λέσχη

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ TRAILER ΤΟΥ ΦΙΛΜ 

*** Δείτε επίσης το πρόγραμμα του Δημοτικού Κινηματογράφου Τρικάλων [ΕΔΩ]
Η ταινία της Δευτέρας στην Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων
Back to top button
Close