Η Εικαστική παρέμβαση – Τοιχογραφία στα Μανάβικα Τρικάλων

Μια εικαστική παρέμβαση κοσμεί τα Μανάβικα – Πρόκειται για μια τοιχογραφία η οποία ολοκληρώθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2006 και καταλαμβάνει επιφάνεια 150μ2.

Η Εικαστική παρέμβαση – Τοιχογραφία στα Μανάβικα Τρικάλων – Η τοιχογραφία είναι μοναδική στα Τρίκαλα αλλά και στην Ελλάδα. Η τοιχογραφία αποδίδει με ρεαλιστικό τρόπο την αναπαράσταση της καθημερινότητας μας.

Η Εικαστική παρέμβαση - Τοιχογραφία στα Μανάβικα ΤρικάλωνΕικόνες από τα μπαλκόνια των σπιτιών,η ταβέρνα και το μουσικό της πρόγραμμα,οι τραγουδοποιοί στα μπαλκόνια,η λαϊκή αγορά με τις νοικοκυρές να κάνουν τα ψώνια τους,τα παιδιά ανέμελα στο παιχνίδι της γειτονιάς.

Εικόνες απλές,καθημερινές αλλά και τόσο προσφιλείς.

Η φανταστική δουλειά των ζωγράφων και ο επιμελημένος φωτισμός δίνουν μια άλλη αίγλη στη γειτονιά.

Η τοιχογραφία αποτελεί πραγματικά ένα πόλο έλξης των περιπατητών και θαμώνων της περιοχής και την νοητή μεταφορά τους στο «χθες».

Ένα πραγματικό καλλιτέχνημα στα Μανάβικα για την πόλη των Τρικάλων.

*** Η εταιρεία SACVL,οι ζωγράφοι της εταιρείας Cite de la Creation και οι ηλεκτρολόγοι της εταιρείας ΗΤΕ καταξιωμένες στο διεθνή χώρο με έργα τεχνοτροπίας της «Αρχιτεκτονικής Οφθαλμαπάτης» και έχουν ανάλογες εργασίες στη Λυών,στο Sofitel του Καΐρου,μια μεγάλη επιφάνεια στη Ρωσία,το Castillo de Moro στην Κούβα,το μουσείο Ermitage στο Saint Petersbourg και αλλού,ανέλαβαν το έργο.

Η Εικαστική παρέμβαση – Τοιχογραφία στα Μανάβικα Τρικάλων
Back to top button