Εκδηλώσεις

Καλλιτεχνικές δράσεις στο Μουσείο Τσιτσάνη | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Καλλιτεχνικές δράσεις στο Μουσείο Τσιτσάνη! Κυκλοφόρησε το ενημερωτικό φυλλάδιο με τις προγραμματισμένες δράσεις μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η μουσική και καλλιτεχνική γειτονιά των Τρικάλων, το Μουσείο Τσιτσάνη και οι πέριξ αυτού χώροι, είναι πόλος δημιουργίας.

Καλλιτέχνες από τα Τρίκαλα και όλη τη χώρα, συνθέτουν, εκθέτουν, παρουσιάζουν, δημιουργούν, σε όλο το φάσμα της δημιουργίας.

Και αυτές ακριβώς τις δράσεις παρουσιάζει το Κέντρο Ερευνας – Μουσείο Τσιτσάνη, με ένα φυλλάδιο που διανέμεται δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες και τους τρικαλινούς.

Το φυλλάδιο βρίσκεται σε διάφορα σημεία (Μουσείο, Πνευματικό Κέντρο, Δημαρχείο).

16-17/1

16/1: ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΣΙΤΣΑΝΗ (ΔΩΡΕΑΝ) …& 17/1:  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ (ΔΩΡΕΑΝ)

Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στο “ΧΑΡΑΜΑ” με προβολή αποσπασμάτων από το σχετικό ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στην ΕΡΤ, ενώ το μουσικό μέρος που θα παρουσιασθεί με ελεύθερη είσοδο στο Πνευματικό Κέντρο, θα περιλαμβάνει αυτούσιο το πρόγραμμα που παρουσίασε το 1994 στο “Χάραμα” η Λίνα Νικολακοπούλου Κωνσταντίνα Πάλλα τον Φώτη Παπαζήση. (Περισσότερα εδώ)

27/1 ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΣΙΤΣΑΝΗ ΔΩΡΕΑΝ

ΡΕΣΙΤΑΛ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ το λαϊκό πιάνο / ετεροτοπίες, με τον Νίκο Ορδουλίδη. Η θέση του πιάνου στις κλασικές σπουδές συνδέεται με τον εμβληματικό του ρόλο στην ιστορία της δυτικής μουσικής, αλλά και με τον σχετικό συντηρητισμό που προκύπτει εξ αυτού.

Το σεμινάριο “επιχειρεί” μία εναλλακτική επαναπροσέγγιση του με άξονα το σήμερα και προκαλεί, επομένως, την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος των νέων σπουδαστών, των πιανιστών και του κοινού.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο προϋποθέτει προεγγραφή.

9-10/2  ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΣΙΤΣΑΝΗ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ από τον σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ με γενικό τίτλο: «Αρχειακά τεκμήρια και ανθρώπινες ιστορίες στο ντοκιμαντέρ».

Οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν με «πρώτη ύλη» τα κατάστιχα και βιβλία από το αρχείο των παλαιών φυλακών, όπως αυτά είναι συγκεντρωμένα στο κτίριο της διοίκησης. Τα επιλεγμένα τεκμήρια θα μελετηθούν από την ομάδα ώστε να έρθουν στο φως οι ανθρώπινες ιστορίες που σκιαγραφούνται μέσα από αυτά τα ντοκουμέντα.

Με αυτό το υλικό θα αναλυθούν όλα τα στάδια δημιουργίας ενός ιστορικού/ανθρωπολογικού ντοκιμαντέρ που θα ήθελε να «ζωντανέψει» τις συγκεκριμένες αυτές ανθρώπινες ιστορίες.

Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο θα υπάρξει αναλυτική δημόσια ανακοίνωση. Προεγγραφή και καταβολή διδάκτρων μέχρι τις 24/1.

21/2 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ στο έργο του Χρήστου Κολοκοτρώνη με τη συμμετοχή και την επιμέλεια του προγράμματος από τον εγγονό του, Παναγιώτη Κολοκοτρώνη.

Ο Παναγιώτης Κολοκοτρώνης και άλλοι αξιόλογοι ερμηνευτές συμπράττουν με την Ορχήστρα του Μουσείου και παρουσιάζουν ένα απάνθισμα από τα ποιο όμορφα τραγούδια του Χρήστου Κολοκοτρώνη.

Για πρώτη φορά η πόλη μας τιμά τον δημιουργό με μια τόσο σημαντική εκδήλωση, έναν ακόμα από τους μεγάλους της Τρικαλινής Σχολής του λαϊκού τραγουδιού που μας άφησε παρακαταθήκη ένα τόσο πλούσιο και σημαντικό έργο.

Είσοδος με προαιρετικά κουπόνια ενίσχυσης του Μουσείου Τσιτσάνη.

9/3 ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΠΑΛΑΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ – STUDIO

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 3ων μηνών στο MUSIC PRODUCTION & AUDIO TECHNOLOGY. Το εργαστήριο απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο της μουσικής τεχνολογίας και να μάθουν απαραίτητες τεχνικές έτσι ώστε να υλοποιήσουν τις προσωπικές τους ιδέες με ηλεκτρονικά μέσα και hardware.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι ο ενδιαφερόμενος να μπορεί να χειρίζεται με ευκολία κάποια από τα πιο σύγχρονα προγράμματα της μουσικής βιομηχανίας όπως Ableton Live, Logic, Cubase κ.ά. σε διάστημα τριών μηνών.

Υπεύθυνος εργαστηρίου: Νίκος Ζαφειριάδης

Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο είναι 10 ευρώ ανά άτομο για κάθε τρίωρη συνεδρία.

30/4 ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΣΙΤΣΑΝΗ ΔΩΡΕΑΝ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ με αφορμή την παγκόσμια ημέρα jazz. Η σαγηνευτική φωνή της Μαίρης Δούτση, παρέα με ένα μαφιόζικο σαξόφωνο, ένα αρχοντικό κοντραμπάσο και μια ρομαντική κιθάρα που αποτελούν την φαμίλια Jazz.

3/5 BLOSSOM STREET – ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

STREET PARTY – BLOSSOM Vol3 by ΡΕΤΟΥΣ Πρότζεκτ. Η ομάδα του ΡΕΤΟΥΣ Πρότζεκτ σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη και με την υποστήριξη της Rekt, καλωσορίζει την Άνοιξη με τη διοργάνωση ενός απογευματινού party στον εξωτερικό χώρο των παλαιών φυλακών.

Άνοιξη, λουλούδια, μουσική, χορός, ποδήλατα, street art, dj sets.

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ

12-19/10

ΕΚΘΕΣΗ & ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Κούβας.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΣΙΤΣΑΝΗ ΔΩΡΕΑΝ

4-12/11

ΕΚΘΕΣΗ – ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ με θέμα το ολοκαύτωμα των Εβραίων (Σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων).

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΣΙΤΣΑΝΗ ΔΩΡΕΑΝ

28/11

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ της Πολύνας Γκιωνάκη “Κόκκινη Μνήμη” στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης των τρικαλινών δημοτών σε ζητήματα έμφυλης βίας και γυναικείας κακοποίησης από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΣΙΤΣΑΝΗ ΔΩΡΕΑΝ

9-15/12

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΙΝΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ Χριστουγεννιάτικη Αγορά, με τον τίτλο «ΑΓΑΠΗΣ ΦΩΣ». ΟΛΑ τα έσοδα από την πώληση θα αποδοθούν στον οργανισμό «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».

18/12 ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΣΙΤΣΑΝΗ

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ με την ηθοποιό και ερμηνεύτρια Χριστίνα Μαξούρη τα «Δανεικά Παπούτσια». Τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Τσιτσάνη, Σαββόπουλου και άλλων, συνομιλούν με κείμενα των Γιάννη Ρίτσου, Οδυσσέα Ελύτη, Τάσου Λειβαδίτη, Μίλτου Σαχτούρη, Λίνας Νικολακοπούλου.

Είσοδος με προαιρετικά κουπόνια ενίσχυσης του Μουσείου Τσιτσάνη.

18/12-10/1  ΔΙΔΥΜΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΛΟΥΤΡΟ ΔΩΡΕΑΝ

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ του Στέφανου Λαζαρόπουλου.

19-26/12 ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΣΙΤΣΑΝΗ ΔΩΡΕΑΝ

ΕΚΘΕΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ. Συμμετέχουν:

Νίκος Φρονιμόπουλος, Βασίλης Λαζαρίδης και Θοδωρής Γκόλιας.

27/12 ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΣΙΤΣΑΝΗ ΔΩΡΕΑΝ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΟΡΟΥ με τη Σόνια Ντόβα «Κάμπτοντας τη γραμμή» μια βιωματική προσέγγιση στην τέχνη. Το σεμινάριο βασίζεται στη γεωμετρία του χώρου και του σώματος.

Με αφορμή τον χώρο του μουσείου, τον εικαστικό Wassili Kandinsky, το βιβλίο Space, Geometry and Aes­thetics Through Kant and Towards Delouse της Peg Rawes, και της τεχνικής improvisation technologies του William Forsythe θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε την εμπειρία και την κατανόηση των φυσικών/ κοινωνικών σωμάτων και των ψυχών μας που κινούνται μέσα στον χώρο.

Σε συνεργασία με τη σχολική επιτροπή του Δήμου Τρικκαίων.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο προϋποθέτει προεγγραφή.

22/12-6/1 ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΠΑΛΑΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΔΩΡΕΑΝ

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ με τίτλο “Έξι αισθήσεις”. Αν θέλεις να νιώσεις πρέπει να αισθανθείς. Μα έχεις ακόμη την συνείδηση των αισθήσεων σου; Σε ένα εγχείρημα αποκρυπτογράφησης των αισθήσεων Τρικαλινοί φωτογράφοι – καλλιτέχνες, έρχονται σε επαφή με τις πέντε αισθήσεις και παρουσιάζουν τα έργα τους.

Πειραματιζόμαστε κινούμενοι στα δωμάτια ενός χώρου που κρατάει όλες τις αισθήσεις έντονες μέσα από την ιστορία του. Επιμέλεια έκθεσης: Στεφανία Θάνου

Dj set / 22.12.2018 / 19:30

engine•ear (Konstantinos Magoufis), Thomey Bors, Yanna Thomas, Giorgos Mantzios

Dj set / 27.12.2018 / 21:00

Dj set / 04.01.2019 / 20:30

Dj Bab (Thanasis Babanis) Nova Bruise from Berlin

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Καρδίτσης 1 (κτίριο παλαιών φυλακών), Τρίκαλα, τκ42131 Τ 2431 0 77977

Email tsitsanis@trikalacity.gr / www.mouseiotsitsani.gr / Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη

Ωράριο λειτουργίας Δευτέρα – Κυριακή: 09:00 – 15:00

Ξεναγήσεις Επικοινωνήστε για να προγραμματίσετε μία ξενάγηση

Πρόσβαση ΑμεΑ

Ελεύθερο Wifi

Καλλιτεχνικές δράσεις στο Μουσείο Τσιτσάνη