Καρέ καρέ ο απεγκλωβισμός μικρής αρκούδας στον Κορυδαλλό Καλαμπάκας | ΒΙΝΤΕΟ

Το αρκουδάκι απελευθερώθηκε από παγίδα σε αμπελώνα στον Κορυδαλλό Καλαμπάκας

Καρέ καρέ ο απεγκλωβισμός μικρής αρκούδας στον Κορυδαλλό Καλαμπάκας – Ένα αρκουδάκι, μόλις λίγων μηνών, απελευθερώθηκε από παράνομη παγίδα που είχε στηθεί μέσα σε αμπελώνα στον Κορυδαλλό Τρικάλων μετά από κινητοποίηση του Δασαρχείου Καλαμπάκας και των οργανώσεων «Καλλιστώ» και «Αρκτούρος».

Το θηλυκό αρκουδάκι βρισκόταν στον αμπελώνα μαζί με τη μητέρα του, η οποία αδυνατώντας να απελευθερώσει το πόδι του από το δόκανο, απομακρύνθηκε όταν αντιλήφθηκε ανθρώπινη παρουσία.

Έπειτα από μία σύντομη επιχείρηση, η μικρή αρκούδα απελευθερώθηκε και απομακρύνθηκε γρήγορα προς το δάσος με την ευχή όλων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των οργανώσεων, «να επανενώθηκε με τη μητέρα της, η οποία πιθανότατα παρέμεινε στην περιοχή».

Στην Αντωνία, όπως ονομάστηκε το αρκουδάκι, τοποθετήθηκε δορυφορικό ραδιοκολάρο από την επιστημονική ομάδα του Αρκτούρου, που θα παρακολουθεί έτσι το γεωγραφικό στίγμα του ζώου για διάστημα περίπου δύο ετών.

Όπως εκτιμούν οι οργανώσεις, η παγίδα φαίνεται ότι είχε τοποθετηθεί με στόχο κάποια αρκούδα που θα έκανε ζημιές στον αμπελώνα.

«Ωστόσο, η τοποθέτησή της, αποτελεί μία κατάφορα παράνομη πράξη που θέτει σε κίνδυνο την άγρια ζωή» επισημαίνεται στην ανακοίνωση με την υπενθύμιση ότι αυτό ήταν το τρίτο περιστατικό παγίδευσης αρκούδας μέσα στο 2019 και τέταρτο συνολικά τα τελευταία δύο χρόνια.

Καρέ καρέ ο απεγκλωβισμός μικρής αρκούδας στον Κορυδαλλό Καλαμπάκας
Back to top button
Close