Καθάρισε η περιοχή γύρω από την “Γέφυρα Καλατράβα” | ΦΩΤΟ – ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ

Εδώ και περισσότερο από 10 χρόνια απασχόλησε και τον δήμο Τρικκαίων, αλλά και τους πολίτες η …αποτυχία της δημιουργίας της “Γέφυρας Καλατράβα”.

Καθάρισε η περιοχή γύρω από την “Γέφυρα Καλατράβα” Δείτε τη σημερινή μορφή της περιοχής, κοντά στην συνοικία του Αγίου Οικουμενίου, χωρίς την παρουσία της γέφυρας.

Έτσι με ενδιαφέρον αναμένονται οι επόμενες κινήσεις, ώστε να γίνει μια γέφυρα που θα βοηθάει τους τρικαλινούς.

Θυμίζουμε ότι η γέφυρα «Καλατράβα» είχε κατασκευαστεί το 2009, αλλά τεχνικά προβλήματα δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωσή της.

Γέφυρα Καλατράβα 2

Οι εργασίες καθαίρεσης ξεκίνησαν το περασμένο Σεπτέμβριο ενώ οι διαδικασίες είχαν ξεκινήσει από το 2017 με τη δημοτική Αρχή Τρικκαίων να προσπαθεί να βρει μια λύση.

Ήρθε το τέλος για τη «γέφυρα Καλατράβα» των Τρικάλων

Μετά από διαγωνισμό, αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο να προχωρήσει η καθαίρεση βραχιόνων και καταστρώματος, αλλά να μείνουν τα βάθρα.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 150.000€ από ίδιους πόρους του Δήμου, ενώ θα εξετασθεί στη συνέχεια, πώς ακριβώς θα προχωρήσει η κατασκευής άλλης, νέας – και απαραίτητης – γέφυρας για την περιοχή.

Σημειωτέον, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου είχε εξετάσει τρεις διαφορετικές λύσεις για τη γέφυρα και ουσιαστικά, για τον τρόπο με τον οποίο θα κατασκευαστεί.

Καθάρισε η περιοχή γύρω από την "Γέφυρα Καλατράβα”

trikalaola.gr

Καθάρισε η περιοχή γύρω από την “Γέφυρα Καλατράβα” – trikala365.gr +
Back to top button
Close