Κορονοϊός: Η δύσπνοια το κύριο σύμπτωμα

Τα νέα διεθνή δεδομένα για τον κορονοϊό παρουσίασε σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας, στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Κορονοϊός: Η δύσπνοια το κύριο σύμπτωμα – Τη δύσπνοια προσδιόρισε σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας ως το κύριο σύμπτωμα του νέου κορονοϊό που «δείχνει» ότι η νόσος που προκαλεί παίρνει ανησυχητική τροπή.

Στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ο καθηγητής ανέφερε συγκεκριμένα πως «η εμφάνιση δύσπνοιας είναι το κύριο κλινικό σύμπτωμα που δείχνει εξέλιξη προς σοβαρή πνευμονία και αναπνευστική ανεπάρκεια στα μέχρι τώρα προσεχτικά καταγεγραμμένα περιστατικά της νόσου», όπως προκύπτει από διεθνή μελέτη.

Εξάλλου, επικαλούμενος και πάλι τα διεθνή δεδομένα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, σημείωσε ότι τα ποσοστά θανάτου είναι υψηλότερα για τους άνδρες από τις γυναίκες και αφορά κυρίως άτομα με καρδιακά προβλήματα, διαβήτη, χρόνια αναπνευστικά νοσήματα και κακοήθειες.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε και για τον πυρετό, λέγοντας ότι ο υψηλός πυρετός σχετίζεται με το να εμφανίσει κάποιος αναπνευστική ανεπάρκεια, αλλά ταυτόχρονα συνδέεται με μικρότερη πιθανότητα θανάτου, σύμφωνα με άλλη έρευνα. «Αυτό δείχνει ότι ο πυρετός είναι μια σημαντική γραμμή άμυνας γι’ αυτόν τον ιό», τόνισε ο ειδικός λοιμωξιολόγος.

Κορονοϊός: Η δύσπνοια το κύριο σύμπτωμα – trikala365.gr +
Back to top button
Close