Κορονοϊός: Πόση ώρα παραμένει στο ασανσέρ ο ιός έπειτα από φτέρνισμα

Τι απαντά στο ερώτημα για τον χρόνο που παραμένει ο κορονοϊός στο ασανσέρ έπειτα από φτέρνισμα η Ματίνα Παγώνη

Κορονοϊός: Πόση ώρα παραμένει στο ασανσέρ ο ιός έπειτα από φτέρνισμα – Για μισή ώρα παραμένει ο κορονοϊός σε ασανσέρ όταν κάποιος φτερνιστεί, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυρία Παγώνη τόνισε: «Το ασανσέρ είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Βγήκε μια μελέτη του Άμστερνταμ που λέει ότι τα σταγονίδια αν είναι κλειστές οι πόρτες του ασανσέρ είναι μέσα στο ασανσέρ για μισή ώρα». Μάλιστα, η ίδια εξήγησε ότι αυτός είναι και ο λόγος που δεν πρέπει να μπαίνουν πολλά άτομα μέσα σε ασανσέρ ενώ όσοι μπορούν καλό είναι να ανεβοκατεβαίνουν με τις σκάλες.

Την ίδια ώρα, τόνισε πως εάν πιάνουμε πόμολα τότε πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας ενώ τα ρούχα καλό είναι να τα βγάζουμε έξω να αεριστούν πριν επιστρέψουν στις ντουλάπες.

Αναφερόμενη στο εμβόλιο της γρίπης…

και το εάν κάποιος πρέπει να υποβληθεί σε τεστ κορονοϊού πριν το κάνει, η κυρία Παγώνη τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται.

«Από 20 Οκτωβρίου μπορούν να κάνουν οι ευπαθείς ομάδες και μετά σιγά – σιγά οι μικρότερες ηλικίες» είπε η ίδια.

Υπογράμμισε πως εάν θα υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα – μεταξύ των οποίων και ένα ενδεχόμενο lockdown – αυτό θα εξαρτηθεί από τρεις παράγοντες:

Τον αριθμό των κρουσμάτων

Τον αριθμό νοσηλευομένων

Τον αριθμό διασωληνωμένων

Κορονοϊός: Πόση ώρα παραμένει στο ασανσέρ ο ιός έπειτα από φτέρνισμα – trikala 365 +
Back to top button