Τα Μανάβικα στα Τρίκαλα

Μια από τις παλιές γειτονιές των Τρικάλων είναι και τα Μανάβικα.Η γειτονιά που αποτελεί την φυσική συνέχεια του Βαρουσίου.

Τα Μανάβικα στα Τρίκαλα – Τα κτίρια όλα κτισμένα με τον ίδιο αρχιτεκτονικό ρυθμό από συμπαγές τούβλο,ψηλοτάβανα με πατάρι και μεγάλα ανοίγματα.

Τα Μανάβικα έχουν μια εξελικτική πορεία στην μακρόχρονη ιστορία τους.

Τη δεκαετία του 1920 λειτουργούσαν εκεί τα πορνεία της πόλης,ουζερί και ταβερνάκια.

Όταν τα πορνεία σταμάτησαν να λειτουργούν στην γειτονιά, στα κτίρια αυτά άρχισε να λειτουργεί η λαχαναγορά.

Σήμερα πλήρως ανακαινισμένα…

Τα Μανάβικα στα Τρίκαλα
madeintrikala.gr

Σήμερα πλήρως ανακαινισμένα,στο μεγαλύτερο βαθμό,τα καταστήματα έχουν μετατραπεί σε παραδοσιακές ταβέρνες,εστιατόρια και μπαράκια,διατηρώντας την παραδοσιακή τους μορφή και την συνέχειά τους στο χρόνο.

Τα Μανάβικα στα Τρίκαλα
madeintrikala.gr

Τα Μανάβικα με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους ομορφιά εξακολουθούν να προσελκύουν την προσοχή των Τρικαλινών αλλά και των επισκεπτών της πόλης.

Στα Μανάβικα τέλος, αξίζει να δείτε και να θαυμάσετε από κοντά την καταπληκτική τοιχογραφία που επιμελήθηκαν η εταιρεία SACVL, οι ζωγράφοι της Cite de la Creation και οι ηλεκτρολόγοι της ΗΤΕ, και η οποία αναπαριστά με άκρως ρεαλιστικό τρόπο απλές στιγμές της καθημερινότητάς μας.

Πρόκειται για μια μοναδική στα Τρίκαλα αλλά και σε όλη την Ελλάδα τοιχογραφία η οποία προσελκύει τα βλέμματα και τα φωτογραφικά φλας όλων των επισκεπτών της συνοικίας!! [ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ]

Τα Μανάβικα στα Τρίκαλα
Back to top button