Μην ανακατέψετε ποτέ αυτά τα καθαριστικά προϊόντα!

Μην ανακατέψετε ποτέ αυτά τα καθαριστικά προϊόντα! Μπορεί η χημεία να ήταν το αγαπημένο σας μάθημα στο λύκειο αλλά αυτό δεν σημαίνει πως επειδή είχατε ένα εικοσάρι παραπάνω μετατραπήκατε ξαφνικά στον τέλειο χημικό.

Δείτε παρακάτω τα καθαριστικά προϊόντα που δεν πρέπει να μπαίνουν στην ίδια λεκάνη.

Πολύς κόσμος θεωρεί πως αν ένα καθαριστικό προϊόν είναι καλό από μόνο του τότε θα είναι ακόμα καλύτερο αν συνδυαστεί με ένα επίσης πολύ καλό καθαριστικό προϊόν. Δεν είναι άλλωστε σπάνιο θέμα μια νοικοκυρά που ρίχνει τρία διαφορετικά καθαριστικά σε έναν λεκέ ή επιφάνεια, από υπερβάλλοντα ζήλο. Αυτό φυσικά μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία σας, οπότε προσέξτε πολύ τις προσμίξεις που θα κάνετε ώστε να μην δημιουργήσετε προβλήματα υγείας σε εσάς και τους γύρω σας.

Προσέξτε πολύ τις προσμίξεις που κάνετε.

Καθαριστικά νιπτήρα διαφορετικής μάρκας Μην συνδυάζετε ποτέ διαφορετικές μάρκες του ίδιου απορρυπαντικού. Τα καθαριστικά νιπτήρα περιέχουν δυνατά χημικά που έχουν απρόβλεπτες συνέπειες αν ανακατευτούν. Καλύτερα χρησιμοποιήστε τα μόνα τους.

Μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη συνδυαστικά με άλλο απορρυπαντικό.

Οξυζενέ με ξίδι Μπορείτε άφοβα να χρησιμοποιήσετε οξυζενέ σε κάποια επιφάνεια και αφού την σκουπίσετε να χρησιμοποιήσετε αμέσως μετά ξύδι. Όμως το ανακάτεμα αυτών των δύο υλικών σε ένα ενιαίο μείγμα δημιουργεί οξύ το οποίο προσβάλλει τα μάτια, το δέρμα και το αναπνευστικό σύστημα.

Χλωρίνη με αμμωνία Το ανακάτεμα χλωρίνης και αμμωνίας δημιουργεί ένα αέριο που ονομάζεται χλωραμίνη. Άλλωστε η χλωρίνη από μόνη της είναι πολύ αποτελεσματική και δεν χρειάζεται να αναμειγνύεται με κανένα άλλο «καθαριστικό».

Χλωρίνη με οινόπνευμα Άλλος ένας συνδυασμός που καλό είναι να μην γίνεται. Όπως σας είπαμε και παραπάνω η χλωρίνη είναι το τέλειο καθαριστικό για δύσκολους λεκέδες παντώς τύπου ενώ το οινόπνευμα μπορεί να αναλάβει τέλεια τις πιο «ελαφριές» δουλειές. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναμειγνύονται.

Μην ανακατέψετε ποτέ αυτά τα καθαριστικά προϊόντα!

Back to top button
Close