Μνημόσυνο-λιτανεία υπέρ των πεσόντων στις 28 Μαρτίου 1949 στα Τρίκαλα | ΦΩΤΟ

Μνημόσυνο-λιτανεία υπέρ των πεσόντων στις 28 Μαρτίου 1949 στα Τρίκαλα… τελετές στην μνήμη των θυμάτων του αλληλοσπαραγμού αλλά και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Από το μνημόσυνο-λιτανεία υπέρ των πεσόντων που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα -όπως σημειώνεται στο πίσω μέρος της φωτογραφίας- στις 28 Μαρτίου 1949.

Επικεφαλής της πομπής ο τότε Δήμαρχος Τρικκαίων Ηρακλής Ρέτος και οι στρατιωτικές αρχές της πόλης.

Παρά το γεγονός ότι ο Εμφύλιος Πόλεμος δεν έχει τελειώσει, οι κυβερνητικές δυνάμεις έχοντας εξασφαλίσει τον πλήρη έλεγχο των αστικών κέντρων προχωρούν σε επιμνημόσυνες τελετές στην μνήμη των θυμάτων του αλληλοσπαραγμού αλλά και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μαθητές των σχολείων της πόλης προσέρχονται στην τελετή από την οδό Βασιλίσσης Όλγας στο αριστερό μέρος της φωτογραφίας.

Παρατηρούμε επίσης το σημαιοστολισμένο ξενοδοχείο “Πανελλήνιον” όπου τότε είχε την έδρα της η XV Μεραρχία, καθώς και το καθημαγμένο ξενοδοχείο “Πετρούπολις” που στη συνέχεια μετονομάστηκε σε “Πίνδος”.

Μνημόσυνο-λιτανεία υπέρ των πεσόντων στις 28 Μαρτίου 1949 στα Τρίκαλα... τελετές στην μνήμη των θυμάτων του αλληλοσπαραγμού αλλά και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

sotiris kirmpas: Σελίδα f/b

Μνημόσυνο-λιτανεία υπέρ των πεσόντων στις 28 Μαρτίου 1949 στα Τρίκαλα | ΦΩΤΟ

Back to top button