Μπαχαρικά με θεραπευτικές ιδιότητες

Έχοντας διαφορετικές δράσεις και ιδιότητες, κάποια μπαχαρικά μπορούν να σας βοηθήσουν σε διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας ή ακόμη και να ενισχύσουν τον οργανισμό σας.

Μπαχαρικά με θεραπευτικές ιδιότητες – Δείτε παρακάτω τρία από αυτά που έχουν θεραπευτικές ιδιότητες…

Πιπερόριζα

Η πιπερόριζα ή αλλιώς τζίντζερ καταπολεμά τις στομαχικές παθήσεις, από την πιο ήπια ναυτία μέχρι τα γαστρικά έλκη. Επιπλέον, θεωρείται ότι καταπραΰνει τον πόνο που προκαλούν οι ημικρανίες και τα μυϊκά τραβήγματα.

Τσίλι

Το τσίλι περιέχει καψαϊκίνη, το συστατικό που του προσδίδει την καυτερή γεύση του. Αυτό δουλεύει ενάντια στους πονοκεφάλους, τις αρθρίτιδες και άλλους παρόμοιους πόνους. Επίσης, βελτιώνει τη διάθεση, επιδρώντας στα επίπεδα των ενδορφινών.

Κρόκος

Ο κρόκος αποτελεί ένα ισχυρό φυτικό αντικαταθλιπτικό ενώ παράλληλα βελτιώνει τις γνωστικές ικανότητες αυξάνοντας τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Σημαντική είναι η συμβολή του και στην προστασία των ματιών μιας και επιβραδύνει την εξέλιξη των εκφυλιστικών ασθενειών των ματιών.

ΔΕΙΤΕ: Αυτά είναι τα ύπουλα λάθη στο μαγείρεμα που σε παχαίνουν

Μπαχαρικά με θεραπευτικές ιδιότητες – trikala365.gr

Δείτε Σχετικά Δημοσιεύματα της κατηγορίας “ΔΙΑΤΡΟΦΗ” – Ακολουθήστε το Trikala365.gr στο Google News  για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Ροή Δημοσιευμάτων

Back to top button