Οι ζωγραφιές – παιχνίδια στην αυλή του 30ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων

Οι ζωγραφιές – παιχνίδια στην αυλή του 30ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων! Δεύτερο «κρούσμα» συνεργασίας και αγάπης, μελών σχολικής κοινότητας των Τρικάλων προς  διδακτήριο!

Μετά τις υπέροχες ζωγραφιές στις αίθουσες του 6ουΓυμνασίου, ήρθε η σειρά του 30ου Δημοτικού Σχολείου.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του οποίου, ζωγράφισε παιχνίδια στην αυλή του σχολείου, ομορφαίνοντας την καθημερινότητα των μικρών μαθητών/τριών.

Η ιδέα συζητήθηκε ανάμεσα στην πρόεδρο κ. Αλεξάνδρα Καλαμπόκη και την αντιπρόεδρο του Συλλόγου κ. Σταυρούλα Τσιούνη, θέτοντάς τη στον διευθυντή κ. Βασ. Νάστο.

Στη συνέχεια ζήτησαν από τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου πινέλα και χρώματα (ανταποκρίθηκε άμεσα, επιμένει να τονίζει η κ. Τσιούνη), απευθύνθηκαν στις ζωγράφους κ. Μαρία Ζιάκα και Μαριάνθη Χαρίση και… εγένοντο ζωγραφιές.

Μέσα σε τρεις ημέρες, σε μια κλασική, «γκρι» αυλή, εμφανίστηκαν: «φιδάκι» ζωγραφισμένο, σαλιγκάρι που φέρει στην «πλάτη του» αριθμούς, ώστε να μαθαίνουν ευκολότερα οι μαθητές την αριθμητική, χρώματα στο κλασικό παιχνίδι «κουτσό», κυκλικές σκαλίτσες, πολύχρωμες πατούσες, δέντρο αναγραφής λέξεων ουσίας…

Η αυλή χρωματίστηκε! Φωτίστηκε! Αλλαξε!

Εγινε πιο ευχάριστη, πιο παιδική, είναι πλέον πιο κοντά στον ψυχισμό της χαράς των μικρών μαθητριών και μαθητών.

Αυτή η αυλή αναδεικνύει τη συνεργασία και ομορφαίνει μια διαδικασία που σε άλλες περιπτώσεις φαντάζει τυπική, στρυφνή, δεδομένη.

Και όχι μόνο αυτό!

Πριν ελάχιστες ημέρες, ο Σύλλογος ζωγράφισε – με δωρεά ιδιώτη τρικαλινού – δύο σκάλες εντός του κτηρίου, με το κλασικό παιχνίδι των φράσεων που διαβάζονται όσο ανεβαίνει κάποιος τα σκαλιά.

Η σκάλα με τα ομορφότερα μηνύματα ζωής στο 30ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων

Ετσι, διαβάζονται αξίες ζωής με την καθημερινή επαφή, δίνονται σημαντικά μηνύματα σε παιδιά που μαθαίνουν μέσω της σχολικής μονάδας. [ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ]

Οι ζωγραφιές – παιχνίδια στην αυλή του 30ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων
Back to top button
Close