Επισκέψιμο πλέον το Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών Μετεώρων (Φώτο) – Ωράριο Λειτουργίας

Επισκέψιμο πλέον το Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών Μετεώρων… Το Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών Μετεώρων στο Καστράκι…

θα είναι ανοιχτό για το κοινό από την Τετάρτη 02 Μαΐου 2018 με Ώρες Λειτουργίας:

Δευτέρα – Κυριακή 10:00 – 16:00.

Είσοδος Δωρεάν.

Λίγα λόγια για το κτίριο που στο παρελθόν ήταν το Δημοτικό Σχολείο Καστρακίου:

Το παλαιό δημοτικό σχολείο Καστρακίου, χρονολογείται από τις αρχές του 20ού αιώνα (υπόγειο και το ισόγειο το 1902 και ο πρώτος όροφος το 1926), βρίσκεται στην καρδιά των Μετεώρων στο κέντρο του Καστρακίου (πλατεία Καστρακίου).

Η μετατροπή του σε Μουσείο, ξεκίνησε τις αρχές του 2013, αφότου προηγήθηκαν συστηματικές ενέργειες για τη δημιουργία του, απ’ όλους του τοπικούς φορείς και τους Καστρακινούς που ήθελαν διακαώς και δικαίως, τη διάσωση του παλιού δημοτικού σχολείου και τη μετατροπή του σε Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών.

Η συνολική επιφάνειά του, ανέρχεται σε 490 τετραγωνικά μέτρα και ο αρχικός προϋπολογισμός ανακαίνισης ανέρχονταν στα 930.000 ευρώ.

Το Καστράκι πλέον έχει στην διάθεσή του ένα ακόμη «διαμάντι» το οποίο θα συμβάλει στην περαιτέρω τόνωση του τουρισμού της περιοχής και οι χιλιάδες επισκέπτες έχουν πλέον την δυνατότητα να συμπεριλάβουν στο περιηγητικό τους πρόγραμμα, μια ακόμη μουσειακή επιλογή και να παραμείνουν ακόμη περισσότερο στην ευρύτερη περιοχή του Καστρακίου και της Καλαμπάκας.

Επισκέψιμο πλέον το Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών Μετεώρων

Back to top button
Close