Παιδικό διαγωνισμό τραγουδιού διοργανώνει η Μητρόπολη Τρίκκης & Σταγών

Παιδικό διαγωνισμό τραγουδιού διοργανώνει η Μητρόπολη Τρίκκης & Σταγών …Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης  ο Μητροπολίτης, ο Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομος, ενημερώνει το χριστεπώνυμο πλήθος …

με το παρακάτω εγκύκλιο σημείωμα:

Π ρ ό ς

ἅπαν τὸ χριστεπώνυμον πλήρωμα τῆς καθ’ ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως  

Ἀγαπητοί μου άδελφοί,

paid_diagon-tragoudiouἩ Ἱερὰ Μητρόπολή μας, στὰ πλαίσια τῆς ποιμαντικῆς φροντίδος τῆς νεολαίας μας, τῆς αὐριανῆς ἐλπίδος τῆς Ἐκκλησίας καὶ τῆς Πατρίδος μας, πρόκειται νά ἐνισχύσῃ τήν προσπάθεια τῶν ἐνοριῶν γιά τήν στελέχωση τῶν χορωδιῶν τους, ἀλλά καί νὰ δημιουργήσῃ πολυμελῆ παιδικὴν χορῳδίαν, ἡ ὁποία θὰ ἀναδειχθῇ εἰς τὸ μέλλον λαμπρὸν στολίδι καὶ κόσμημα τῆς Μητροπόλεώς μας. Πρὸς τοῦτο διοργανώνει μὲ πλήρη διαφάνεια καὶ ἀξιοκρατία διαγωνισμὸ τραγουδιοῦ μὲ τὴν συνεργασία τῶν εἰδικῶν χοραρχῶν εἰς τὴν σύνθεσιν καὶ ὀργάνωσιν χορῳδιῶν καὶ ὀρχηστρῶν, ἐγκρίτων εἰς τὸν τομέα των. Ἡ προσπάθεια αὐτὴ ἔχει ὡς κύριο σκοπὸ τὴν ἐνθάρρυνσιν καὶ προσέγγισιν ὑπὸ τῆς Ἐκκλησίας μας τῶν νέων ἀνθρώπων ἐντὸς μιᾶς διαδικασίας χαρᾶς καὶ εὐγενοῦς ἀμίλλης.

Ἡ ὁμάδα τῶν εἰδικῶν μουσικῶν ἔχει ἤδη καταρτίσῃ σχέδιον καὶ ὀργανόγραμμα τῶν διαγωνιστικῶν ἐκδηλώσεων, τὸ ὁποῖον θὰ ἀναρτηθῇ στούς πίνακας ἀνακοινώσεων ὅλων τῶν ἐνοριακῶν Ἱερῶν Ναῶν τῆς Μητροπολιτικῆς μας περιφερείας.

Παρακαλοῦμεν ὅλους ἀνεξαιρέτως, ὅπως πλαισιώσηται τὴν προσπάθειαν αὐτὴν μὲ ἰδιαίτερον ἐνδιαφέρον καὶ προσοχὴν, ἡ ὁποία ἁρμόζει εἰς τὰς ἀγαθὰς καὶ ἀθώας ψυχὰς τῶν παιδιῶν μας.

Μετ’ εὐχῶν καί τῆς ἐν Κυρίῳ ἀγάπης,

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ

 Ο  ΤΡΙΚΚΗΣ  ΚΑΙ  ΣΤΑΓΩΝ   ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Σε ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών αναφέρονται οι …λεπτομέρειες και ο χρόνος για τα …live του 1ουΠαιδικού διαγωνισμού τραγουδιού.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

  1. Τα παιδιά:

να αναδείξουν το ενδεχόμενο ταλέντο τους στο τραγούδι
να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στο ποιοτικό ελληνικό τραγούδι
να εκφράσουν τον εσωτερικό τους κόσμο

Να οδηγηθούν:
από το Εγώ στο Εμείς
από το άτομο στην κοινωνία των προσώπων
από τη Μονωδία στην Χορωδία και στη συλλογική δημιουργία

  1. Οι μεγάλοι και οι μικροί

να διακρίνουν με ευαισθησία και εκτίμηση τις ικανότητες των άλλων
να αντιμετωπίσουν με σεβασμό και αγάπη τα χαρίσματα του άλλου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ

1η κατηγορία: Παιδιά Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων του Δημ. Σχολείου
2η κατηγορία: Παιδιά Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημ. Σχολείου
3η κατηγορία: Παιδιά Γυμνασίου
4η κατηγορία: Παιδιά Λυκείου

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να συμπληρώσουν εντός του Νοεμβρίου 2016 την σχετική αίτηση που υπάρχει έντυπη
1. Στην ενορία τους
2. Στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών

ΣΤΑΔΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί σε δύο στάδια:

1ο Στάδιο.
Κάθε ενορία, κατηχητικό σχολείο κλπ θα επιλέξει κατά την κρίση της τα παιδιά που θα προκριθούν στο δεύτερο στάδιο. (Δεκέμβρης 2016)

2ο Στάδιο
Τα παιδιά που θα προκριθούν από κάθε ενορία θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό μεταξύ των παιδιών όλων των ενοριών.

Σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής, και για πρακτικούς λόγους, θα γίνει ακρόαση των παιδιών που θα προκριθούν από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή, για να επιλεγούν όσοι θα συνεχίσουν.(Ακρόαση Δεκέμβρης 2016)  
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν και να δείξουν το ταλέντο τους συμμετέχοντας υποχρεωτικά και στις πέντε παρακάτωLive εμφανίσεις, όπου θα διαγωνιστούν σε διάφορες κατηγορίες τραγουδιών: Παιδικά, έντεχνα, παραδοσιακά, ελαφρολαϊκά, ελλην. κινηματογράφου κλπ.

α) Πρώτο LIVE, 18 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 6:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων. Κοινή εμφάνιση όλων των προκριθέντων στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Μητρόπολης (Κάλαντα)

β) Δεύτερο LIVE, 12 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 6:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών

γ) Τρίτο LIVE, 26 Μαρτίου 2017, ώρα 11:30 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών (Δημοτικά τραγούδια)

δ) Τέταρτο LIVE, Απρίλιος και Μάιος 2017. (Εγκώμια Μ. Παρασκευής και Θεία λειτουργία, χωρίς κριτική επιτροπή και άνευ διαγωνισμού)

ε) Πέμπτο LIVE, 18 Ιουνίου 2017, ώρα 8:30 μ.μ. στο ανοιχτό Θέατρο του Φρουρίου Τελικός – απονομή αναμνηστικών

2. Τα τραγούδια θα είναι επιλογή των παιδιών από μια λίστα τραγουδιών που θα προτείνεται από την Κριτική Επιτροπή.

3. Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια με τρεις τρόπους: α) Μονωδία. β) Ντουέτο. (Δύο παιδιά μαζί της ίδιας κατηγορίας).
γ) Χορωδιακή ερμηνεία. (Στο τέλος των Live τα παιδιά θα ερμηνεύουν χορωδιακά 3-4 τραγούδια που θα ετοιμάζουν).

4. Η βαθμολογία θα προκύψει κατά 60% από την Κριτική Επιτροπή και κατά 40% από την βαθμολογία του κοινού που θα παρακολουθεί τον Διαγωνισμό.
(Στη βαθμολόγηση θα ληφθεί υπόψη πέρα από το φωνητικό ταλέντο των μικρών τραγουδιστών, η επαφή τους με το κοινό κατά τη διάρκεια της εμφάνισής τους στο LIVE, καθώς και ο βαθμός δυσκολίας του τραγουδιού)

5. Οι βαθμοί που θα προκύψουν από τα τέσσερα Live θα ανακοινωθούν συγκεντρωτικά μετά και τον Τελικό.

* Η προετοιμασία των LIVE θα γίνεται στην Σταγιάδειο Αίθουσα σε ημέρα και ώρα που θα αποφασιστεί από κοινού με τα παιδιά. Η προετοιμασία των χορωδιακών ερμηνειών θα γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Αθανασίου Μπάρας σε συνεργασία με την παιδική χορωδία του Αγίου Αθανασίου Μπάρας.

* Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικά, ενώ οι τρεις πρώτοι σε βαθμολογία ανά κατηγορία θα κερδίσουν πλούσια δώρα

Τον 1ο παιδικό διαγωνισμό τραγουδιού διοργανώνει η Μητρόπολη Τρίκκης & Σταγών

Back to top button
Close