Περιήγηση σε Αηδόνα, Παλαιοχώρι, έως Χρυσομηλιά

Μια μικρή περιήγηση σε χώρια των Τρικάλων, ώστε να γνωρίσουμε τον τόπο μας καλύτερα

Περιήγηση σε Αηδόνα, Παλαιοχώρι, έως Χρυσομηλιά

ΑΗΔΟΝΑ (ΑΪΒΑΝ)

ΑΗΔΟΝΑ (ΑΪΒΑΝ)
Ορεινή κοινότητα της Ν Πίνδου σε υψόμετρο 850 μ., 40 χλμ. ΝΔ της Καλαμπάκας.

Ο πληθυσμός του, 128 άνθρωποι το χειμώνα 700 το καλοκαίρι ασχολείται κυρίως με γεωργοκτηνοτροφικές εργασίες. Το παλιό όνομα του χωριού οφείλεται στον Τούρκο πασά Γιοβάν Αϊβάν. ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ Το πανηγύρι της Αγ. Παρασκευής.

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ (ΠΑΛΙΟΓΚΟΡΤΣΙΑ)

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ (ΠΑΛΙΟΓΚΟΡΤΣΙΑ)
47 χλμ. ΝΔ της Καλαμπάκας και σε υψόμετρο 1.050 μ. βρίσκεται το Παλαιοχώρι, περιστοιχισμένο από τις κορυφές της Πίνδου, Κοκκινόβρυση (1.700 μ.), Γκιόναλι (1.700 μ.), Γκούρα (1.900 μ.), Σουφλή (2.010 μ.), Τριγγία (2.204 μ.) και 6.000 στρ. παρθένου ελατοδάσους κατά μήκος των ποταμών Πλιάτσικα, Βλάχα, Κατωνίσθα και Κόγκια.

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ Το ύψωμα Γκουλέμι και το ξωκλήσι του Αγ. Γεωργίου. ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ Το πανηγύρι του Αγ. Βησσαρίωνος στις 15 Σεπτεμβρίου.

ΧΡΥΣΟΜΗΛΙΑ (ΑΠΑΝΩ ΠΕΡΛΙΑΓΚΟ)

ΧΡΥΣΟΜΗΛΙΑ (ΑΠΑΝΩ ΠΕΡΛΙΑΓΚΟ)
Στις βόρειες υπώρειες της κορυφής της Νεράιδας (900 μ.), απέναντι από την κορυφή του Κόζιακα και σε απόσταση 25 περίπου χλμ. από την Καλαμπάκα, βρίσκεται η κοινότητα Χρυσομηλιάς.

Οι κάτοικοί της ζουν κυρίως από την κτηνοτροφία και από εποχιακές απασχολήσεις (δασεργάτες, εργάτες γης στην Πελοπόννησο).

ΣΠΟΡ Κυνήγι αγριόχοιρων, ελαφιών και ζαρκαδιών στη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου. Σκι στο χιονοδρομικό κέντρο του Περτουλίου, που βρίσκεται στα σύνορα του χωριού. ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ Το πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΕΔΩ

Περιήγηση σε Αηδόνα, Παλαιοχώρι, έως Χρυσομηλιά
Back to top button