Πληθαίνουν οι απάτες μέσω διαδικτύου στη Θεσσαλία – Χρηστικό βίντεο από την ΕΛ.ΑΣ.

Πληθαίνουν οι απάτες μέσω διαδικτύου στη Θεσσαλία – Σχεδόν διπλάσιες καταγράφονται οι απάτες μέσω διαδικτύου με θύματα Θεσσαλούς το 2021 σε σχέση με το 2020, ενώ αυξημένες εμφανίζονται και τους πρώτους μήνες του 2022.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου της Γεν.Αστυνομικής Δ/νσης Θεσσαλίας Πέτρος Παπαδημητρίου, το 2020 έγιναν 131 περιστατικά απάτης, το 2021 237 και το α’ πεντάμηνο του 2022 καταγράφηκαν 167.

Πρόκειται για απάτες που αφορούν κυρίως αγοραπωλησίες οχημάτων και άλλων προϊόντων μέσω αγγελιών στο ίντερνετ, αλλα τελευταία και εξαπάτηση ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων.

Οι επιτήδειοι εμφανίζονται ως υποψήφιοι αγοραστές ή τουρίστες , ζητούν αριθμό λογαριασμού για να καταβάλουν προκαταβολή και τεχνηέντως αποσπούν πληροφορίες για τον αριθμό της καρτας και το pin.

Επιπλέον, συχνά είναι και τα email με υπερσύνδεσμο που οδηγεί σε αληθοφανές περιβάλλον τραπεζικού ιστότοπου, στο οποίο ζητώνται προσωπικά δεδομένα.

Σε μεγαλύτερης ηλικίας πολίτες, οι δράστες μπορεί να εμφανιστούν δια ζώσης ή τηλεφωνικά ως υπάλληλοι της ΔΕΗ, ως αστυνομικοί ή ακόμη και ως γιατροί ζητώντας χρήματα για να διεκπεραιώσουν “επειγουσες” υποθέσεις που αφορούν συγγενικά τους πρόσωπα.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας και ο προϊστάμενος του Γρ.Τύπου δημιούργησαν ένα χρηστικό βίντεο στο οποίο απεικονίζονται σχηματικά οι περιπτώσεις απάτης, έτσι ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες και να αποτραπούν και νέα περιστατικά.

Το βίντεο είναι διαθέσιμο στη σελίδα της Γεν.Δ/νσης Θεσσαλίας στο facebook.

https://www.facebook.com/100068868083762/posts/291440109828256/

ertnews.gr

Πληθαίνουν οι απάτες μέσω διαδικτύου στη Θεσσαλία – Χρηστικό βίντεο από την ΕΛ.ΑΣ. | trikala365.gr

– Δείτε: η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ στα Τρίκαλα η επισκεφθείτε τη σελίδα ΤΡΙΚΑΛΙΝΑ ΝΕΑ

– Ακολουθήστε το Trikala365.gr στο Google News  για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Ροή Δημοσιευμάτων

Back to top button